Zlomili rekord NHL. Calgary a Edmonton strieľali góly ako na bežiacom páse

Connor McDavid (vpravo) z Edmontonu Oilers sa teší z gólu so spoluhráčom Codym Cecim.
Connor McDavid (vpravo) z Edmontonu Oilers sa teší z gólu so spoluhráčom Codym Cecim. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|27. máj 2022 o 06:22 (aktualizované 27. máj 2022 o 10:00)

Vo štvrtok sa v NHL odohrali dva duely.

NEW YORK. Hokejisti Caroliny Hurricanes si udržali stopercentnú bilanciu na domácom ľade v prebiehajúcom play off. V piatom zápase série vyhrali nad New Yorkom Rangers 3:1 a v sérii vedú 3:2 na zápasy.

Stav stretnutia otvoril v 13. minúte Trocheck. Do konca tretiny mu zvládol odpovedať Zibanejad, ktorý strelil jediný gól "jazdcov" v dueli.

Víťazný gól strelil v 30. minúte Teuvo Teräväinen. Do konca zápasu ho ešte doplnil Andrej Svečnikov, ktorému asistoval Čech Nečas.

"Toto bol zápas, na ktorý sme čakali. Doteraz sme hrali dobre, ale dnes to bolo výborné vo všetkých oblastiach," chválil svojich zverencov Rod Brind´Amour.

"Takýmto spôsobom jednoducho hrávame - tvrdo, rozumne a lepšie ako oni. Hrali sme tak celú základnú časť a aj keď sme sa od toho na chvíľu vzdialili, máme stále šancu proti komukoľvek," doplnil Trocheck.

V piatom zápase série medzi Calgary Flames a Edmontonom Oilers padli najrýchlejšie štyri góly v histórii play off. Za 71 sekúnd až štyri.

V 35. minúte bol stav stretnutia 2:2. Za "plamene" sa presadili Mangiapane a Backlund, v drese "olejárov" zas Nurse a Puljujärvi.

A potom prišla šialená sekvencia. V čase 34:57 poslal Edmonton po prvý raz do vedenia Hyman. O 15 sekúnd neskôr bolo zásluhou Gaudreaua opäť vyrovnané.

V čase 35:28 prevážil misky váh späť na stranu Flames Järnkrok, no o 40 sekúnd neskôr sa presadil Bouchard a bolo opäť 4:4.

Stav stretnutia napokon uzavrel kapitán Oilers Connor McDavid. Gólom v predĺžení rozhodol o postupe Edmontonu do finále konferencie po 16 rokoch.

"Znamená pre nás všetko. Je náš vodca a ten, ku ktorému všetci vzhliadame. Takto hrá celú sezónu a počas celej kariéry, nemám slov," nešetril Leon Draisaitl chválou na svojho kapitána v rozhovore pre oficiálnu webstránku NHL. 

Nemecký útočník si v piatom stretnutí po sebe pripísal aspoň tri kanadské body. Ide o najdlhšiu takúto sériu v histórii NHL.

Zároveň dosiahol 50. bod v play off v 33 zápasoch. Rýchlejší boli v histórii len Wayne Gretzky (23 zápasov), Barry Pederson (28) a Mario Lemieux (29).

NHL - play off - 2. kolo:


Carolina - New York Rangers 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Góly: 13. Trocheck (Staal), 30. Teräväinen (Jarvis, DeAngelo), 54. Svečnikov (Nečas, Pesce) - 18. Zibanejad (Panarin, Fox)

Brankári: Raanta 16/17 - Šesťorkin 31/34

/stav série 3:2/

Calgary - Edmonton 4:5 pp (1:0, 3:4, 0:0 - 0:1)

Góly: 11. Mangiapane (Coleman, Backlund), 26. Backlund (Stone, Coleman), 36. J. Gaudreau (Kylington), 36. Järnkrok (Zadorov) - 28. Nurse (Draisaitl), 30. Puljujärvi (Hyman), 35. Hyman (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 37. Bouchard (Draisaitl, Keith), 66. McDavid (Draisaitl)

Brankári: Markström 30/35 - Smith 32/36

/konečný výsledok série 1:4/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zlomili rekord NHL. Calgary a Edmonton strieľali góly ako na bežiacom páse