Černák má nového kapitána. Stal sa ním Victor Hedman

Victor Hedman.
Victor Hedman. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|18. sep 2024 o 18:52

Celú doterajšiu kariéru odohral za Tampu Bay.

TAMPA BAY. Victor Hedman bol za svoje hokejové schopnosti aj dlhoročný prínos pre klub Tampa Bay Lightning menovaný za kapitána organizácie. Tá to oficiálne oznámila v stredu.

Švédsky zadák sa stal jedenástym kapitánom v histórii klubu. Nadviaže na Stevena Stamkosa, ktorý prestúpil do Nashvillu.

Tridsaťtriročný mohutný bek patrí k najlepším obrancom posledného desaťročia. V drese "bleskov" vyhral dva Stanley Cupy, Norris Trophy pre najlepšieho obrancu aj Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off.

"Victor je základný kameň tímu, ktorého si spoluhráči, tréneri a kolegovia v NHL nesmierne vážia. Počas uplynulých 15 sezón bol prvotriednym reprezentantom našej organizácie na ľade aj mimo neho.

Victor stelesňuje to, čo znamená byť členom klubu Tampa Bay Lightning a je viac než pripravený na túto príležitosť. Tešíme sa na to, ako sa mu bude dariť v jeho novej úlohe, keď budeme pokračovať v práci na našom cieli, ktorým je zisk Stanleyho pohára," uviedol generálny manažér Julien BriseBois.

Hedman hráva na Floride od sezóny 2009/10. Do NHL nastúpil hneď po drafte, kde bol zvolený z druhého miesta. Doposiaľ v lige odohral 1052 stretnutí, strelil 156 gólov a pridal 572 asistencií. Ďalších 165 zápasov a 117 bodov pridal v play-off.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák má nového kapitána. Stal sa ním Victor Hedman