Vancouver hľadá nového kapitána. Horvat by zvolil mladého Švéda

Spoločná akcia Bo Horvata a Eliasa Petterssona.
Spoločná akcia Bo Horvata a Eliasa Petterssona. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|3. feb 2023 o 08:59

Bo Horvat bol vymenený do New Yorku Islanders.

VANCOUVER. Klub Vancouver Canucks nedávno vymenil svojho kapitána Bo Horvata do New Yorku Islanders. Príčinou boli nefungujúce rokovania medzi hráčom a manažmentom o novej zmluve.

Tom Gulitti z NHL.com sa útočníka opýtal, kto by mal byť jeho nástupcom. Jeho voľbou je Elias Pettersson.

"Určite by dostal môj hlas a som si istý, že jedného dňa bude mať na hrudi kapitánske céčko," povedal Horvat vo štvrtok. "Ak sa tak stane, nemôžem byť za neho šťastnejší, bude skvelým kapitánom."

Horvat a Pettersson boli spoluhráči od sezóny 2018/19. Horvat poctivo sledoval mladšieho kolegu, páčil sa mu pokrok, ktorý uňho zaznamenal.

"Tento rok ešte viac vyrástol ako líder. Začína sa tak prejavovať aj v kabíne a tento rok sa naozaj dostal do svojej kože.

Nemôžem povedať dosť dobrých vecí o Peteym. Stačí si všimnúť spôsob, akým tento rok hral a ako sa správa. Stáva sa z neho veľký líder a skvelý hráč. A som si istý, že tu prevezme ešte väčšiu úlohu ako má teraz."

Dvadsaťštyriročný Švéd pôsobí v NHL piaty rok. Do súťaže nastúpil rok po drafte, keď si ho "kosatky" vzali z piatej priečky.

Odvtedy odohral 292 duelov a zaknihoval 279 (118+161) bodov. Od jeho debutu nezaznamenal žiaden hráč Vancouveru viac bodov v klube. V prebiehajúcej sezóne má nábeh na 36 gólov a 99 bodov, čo by znamenalo jeho kariérne maximá.

Vedenie Canucks zatiaľ bližšie nešpecifikovalo, kedy oznámi meno nového kapitána, už pätnásteho v dejinách klubu.

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver hľadá nového kapitána. Horvat by zvolil mladého Švéda