Hlúpy ťah či skrytá genialita? Islanders môžu na zisk Horvata škaredo doplatiť

Bo Horvat.

Hlúpy ťah či skrytá genialita? Islanders môžu na zisk Horvata škaredo doplatiť

Bo Horvat. (Autor: SITA/AP)
Bo Horvat.
Bo Horvat. (Autor: SITA/AP)
Šimon Čop|31. jan 2023 o 09:40

Kľúčom k výhre výmeny by mohlo byť prvé kolo draftu.

NEW YORK, VANCOUVER. Dlho sa vedelo, že jedným z najpravdepodobnejších kandidátov na výmenu v severoamerickej NHL je Bo Horvat. Pred tohtoročnou prestupovou uzávierkou bol azda najhorúcejším adeptom.

Trejd sa však i tak upiekol na prekvapenie mnohých. Kanaďan sa sťahuje už na konci januára, teda viac ako mesiac pred prestupovou uzávierkou.

Vancouver Canucks zvládli túto informáciu – na rozdiel od prepustenia trénera Boudreaua – utajiť pred zvedavými novinármi. Zásluhu na tom bezpochyby má aj Lou Lamoriello. Z kuchyne Islanders totiž málokedy niečo cítite.

Nucks vedeli, že rysujúca sa protihodnota je celkom výhodná. Nemali tak problém pristať na rokovania v utajení.

Obchod sa napokon uskutočnil. Na Slovensku bolo krátko pred polnocou, keď generálny manažér Vancouveru Patrik Allvin ohlásil, že organizáciu opúšťa kapitán na vrchole síl.

Nedohodli sa na kontrakte

„Kosatky“ ho vymenili za Anthonyho Beauvilliera, Aatu Rätyho a podmienečnú voľbu v prvom kole draftu. Ponechali si 25 percent jeho platu.

Na prvý pohľad nedávajú trejdy v NHL úplnú logiku. Beauvillier nebude nikdy hviezda, Räty je fínsky prospekt, čo už samo o sebe vyvoláva atmosféru neistoty, a z prvého kola si môžete, no nemusíte vytiahnuť budúcu posilu tímu.

Ako vždy, aj teraz je potrebný kontext. Prečo teda Vancouver odsúhlasil odchod svojho najlepšieho strelca za neistú protiváhu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hlúpy ťah či skrytá genialita? Islanders môžu na zisk Horvata škaredo doplatiť