Slovensko má viac talentov ako Česko, vyhlásila česká legenda po zisku bronzu

Slovenskí hokejisti v zápase Slovensko - Česko na MS v hokeji do 20 rokov 2024.
Slovenskí hokejisti v zápase Slovensko - Česko na MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: Puckfans / Andreas Robanser)
Oh my Hockey|10. jan 2024 o 16:00

Česko vyhralo bronz vďaka kolektívnemu výkonu.

PRAHA. Po emigrácii v 70. rokoch sa stal jedným z prvých Čechov, ktorí v NHL zanechali výraznejšiu stopu. Potom pracoval vyše 25 rokov ako skaut pre Los Angeles, Nashville či Vegas.

Václava Nedomanského hokej dodnes baví, preto strávil nedávno skončené MS v hokeji do 20 rokov 2024 pri televízore vo svojom domove v Kalifornii. O dojmy z turnaja sa následne podelil pre český web iDnes.cz.

Hoci ho bronz Česka teší, hovorí, že ho nevybojovali jednotlivci. Kľúčový bol tímový výkon, výrazne podľa neho vyčnieval len Jiří Kulich.

"Prial som im, aby získali medailu. Ale triezvym pohľadom som videl, že sa v kvalite nevyrovnali Švédsku a Amerike. Kanade chýbali jej najväčšie talenty, ktoré už pôsobia v NHL (napríklad Bedard, Fantilli, Korchinski). Treba si priznať, že stále nepatríme k špičke, skôr do druhej vlny," vyhlásil.

Česi na úvod turnaja prehrali proti Slovensku 2:6. Okrem Slovákov ich po riadnom hracom čase zdolali už len Švédi v semifinále.

Slovenský tím, hoci skončil vo štvrťfinále po prehre 3:4 po predĺžení s Fínskom, ho oslovil. Dokonca povedal, že v ňom videl viac hráčov s potenciálom hrať dlhodobo v NHL, než v českom.

"Slovensko predstavilo niekoľko individualít so slušnou šancou sa raz skutočne výrazne presadiť v NHL a v reprezentačnom áčku. Má ich o dosť viac ako Česko," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko má viac talentov ako Česko, vyhlásila česká legenda po zisku bronzu