Faber prekonal rekord Gáboríka, Ničuškin sa vrátil z asistenčného programu a rozhodol

Valerij Ničuškin.
Valerij Ničuškin. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. mar 2024 o 09:07

Po návrate na ľad v noci na sobotu rozhodol gólom v predĺžení o triumfe "lavín" nad Minnesotou 2:1 po predĺžení.

COLORADO. Ruský hokejista Valerij Ničuškin sa po 22-zápasovej pauze vrátil do zostavy Colorada.

Dvadsaťdeväťročný krídelník od polovice januára absolvoval asistenčný program hráčskej asociácie NHLPA, ktorý je určený pre riešenie psychických problémov či závislostí.

Po návrate na ľad v noci na sobotu rozhodol gólom v predĺžení o triumfe "lavín" nad Minnesotou 2:1 po predĺžení.

Ruský útočník sa presadil v presilovej hre po 153 sekundách predĺženia, keď dorazil puk do siete po prihrávke Rantanena.

"Je skvelé mať ho späť a je skvelé vidieť podporu, ktorú dostáva aj od našich fanúšikov. Môže mu to psychicky pomôcť, keď cíti takú podporu.

Nehral dlho a je dôležité, že ukázal, že je schopný hrať tak ako predtým. Rozhodol zápas v predĺžení, lepší návrat si ani nemohol želať," povedal tréner Colorada Jared Bednar.

Dve asistencie si v tomto zápase pripísal Nathan MacKinnon a bodoval už v 32. domácom zápase sezóny za sebou.

Počas tejto série nazbieral 71 bodov (26 gólov a 45 asistencií) a v historickej štatistike sa zaradil vedľa Guya Lafleura.

Ide o tretiu najdlhšiu sériu v histórii NHL. Rekord drží Wayne Gretzky, ktorý v sezóne 1988/89 bodoval na domácej pôde v drese Los Angeles Kings v 40 zápasoch po sebe.

"Bol to ťažký zápas. Mali sme v zostave nové tváre, plus sa vrátil Valerij. Ale hrali sme jednoducho, dobre sme forčekovali a mali sme veľa šancí," uviedol MacKinnon.

V drese hostí sa gólovo presadil Brock Faber, bol to jeho 37. bod v sezóne v 64. zápase. Prekonal tak Mariána Gáboríka v počte bodov v nováčikovskej sezóne, slovenský krídelník nazbieral v ročníku 2000/01 36 bodov.

Faberov zápis je tretí najväčší v počte bodov nováčika v histórii klubu. Kirill Kaprizov zaznamenal v sezóne 2020/21 51 bodov a Matt Boldy o rok neskôr 39 bodov.

Tabuľky NHL

Východná konferencia

Západná konferencia

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Faber prekonal rekord Gáboríka, Ničuškin sa vrátil z asistenčného programu a rozhodol