Doviedol Kanadu k titulu. Toffoli si vydupal odchod z Calgary

Tyler Toffoli v drese Kanady.
Tyler Toffoli v drese Kanady. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|28. jún 2023 o 07:50

Flames získali bieloruského útočníka.

CALGARY, NEWARK. Tyler Toffoli mení dres v severoamerickej NHL. Z Calgary odchádza do New Jersey. Potvrdené to bolo v noci z utorka na stredu.

Flames zaňho získali útočníka Jegora Šarangoviča a voľbu v treťom kole draftu 2023.

Toffoliho predali relatívne za lacno. Dôvodom je, že nechcel v Calgary predĺžiť zmluvu. Tá súčasná mu platí do konca sezóny 2023/24, zarába si 4,25 mil. dolárov.

V minulom ročníku sa stal najproduktívnejším hráčom "plameňov". V 82 dueloch pozbieral 73 (34+39) bodov. Zúčastnil sa na majstrovstvách sveta a z pozície kapitána doviedol Kanadu k zisku titulu.

"Do kabíny prinesiem skúsenosti. Ak sa pozriete na to, ako je postavený tím, je tu naozaj veľa dobrých mladých hráčov a talentov, takže dúfam, že zapadnem. Nechcem nikomu brať miesto, chcem tu pomôcť pokračovať v tom, čo chlapci budovali v minulej sezóne," vyjadril sa pre klubový web.

"Myslím si, že New Jersey je tím, ktorý je na vzostupe a som z toho nadšený. Dúfam, že budem ďalším kúskom do mozaiky a pomôžem tímu dosiahnuť niečo výnimočné."

Šarangovič je bieloruský útočník bez zmluvy. Je však obmedzene voľným hráčom. V 75 zápasoch si pripísal 30 (13+17) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Doviedol Kanadu k titulu. Toffoli si vydupal odchod z Calgary