Tuukka Rask trénuje s Bostonom. O novej zmluve však zatiaľ nerokuje

Fínsky brankár Bostonu Tuukka Rask.
Fínsky brankár Bostonu Tuukka Rask. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|26. dec 2021 o 10:09

Fínsky veterán nemá vyjasnenú budúcnosť.

BOSTON. Tuukka Rask už trénuje s Bostonom Bruins, akoby bol súčasťou tímu. Pravdou však zostáva, že do zápasu naskočiť nemôže.

Nemá zmluvu. A zatiaľ sa o nej s vedením údajne ani nebaví.

"Viem, že Don (Sweeney, generálny manažér, pozn. red.) a Tuukkov agent už o čomsi diskutovali," povedal prezident klubu Cam Neely. "Ale pochybujem, že sa to týkalo nového kontraktu."

Bruins sa momentálne nemôžu stretávať. Počas vianočnej prestávky netrénujú, dnes by mali absolvovať testy na Covid-19 a po negatívnych výsledkoch sa môžu zapojiť do tréningového procesu.

"Nanešťastie momentálne nemôže čeliť hráčom NHL," dodal Neely o prestávke. "A myslím si, že práve koncom decembra a začiatkom januára chcel byť v najväčšom vyťažení."

Rask v júli absolvoval operáciu bedrového kĺbu. Odvtedy nechytal.

Kariéru zatiaľ neukončil, hoci posledný súťažný duel odchytal ešte v play-off 2021. Ak bude pokračovať, tak jedine v Bostone.

„Hral som za jeden klub vo Fínsku aj v NHL. Hrať za jeden tím pre mňa symbolizuje hrdosť. Nemám dôvod plašiť sa za peniazmi a odísť inam. Cítim, že tu mám svoj domov a vždy som tu chcel zostať. Peniaze nebudú problémom,“ povedal v novembri pre WEEI o možnom pokračovaní kariéry.

„Už sme sa o tom bavili aj so Sweeneym, povedal som mu, že budem lacný. Som na konci kariéry, už mi ide iba o pomoc tímu. Som veterán a na brankársky post sa tlačí veľa mladých perspektívnych chlapcov, čiže ak je v mojich silách akokoľvek im pomôcť, s radosťou to urobím."

V Bostone je od sezóny 2021/22 brankárskou jednotkou Linus Ullmark, popri ktorom rastie veľký talent Jeremy Swayman.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tuukka Rask trénuje s Bostonom. O novej zmluve však zatiaľ nerokuje