Hviezdami týždňa v NHL sa stali Robertson, Schmaltz a Šesťorkin

Jason Robertson oslavuje gól so spoluhráčmi.
Jason Robertson oslavuje gól so spoluhráčmi. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|7. mar 2022 o 21:01

NHL vyhlásila trojicu najlepších hráčov uplynulého týždňa.

NEW YORK. Krídelníka Jasona Robertsona z Dallasu, centra Nicka Schmaltza z Arizony a brankára Igora Šesťorkina z New Yorku Rangers vyhlásili za hráčov uplynulého týždňa v hokejovej NHL. Informoval o tom oficiálny web zámorskej súťaže.

Robertson viedol v sledovanom období poradie strelcov, keď dal v troch zápasoch sedem gólov. V dvoch dueloch za sebou si dokonca pripísal hetrik aj rozhodujúci zásah. Stars aj vďaka nemu naplno bodovali vo všetkých troch vystúpeniach.

Hviezdny forvard sa zapísal do histórie. Od roku 1995, keď strelil dva hetriky po sebe Eric Lindros, sa totiž vo veku do 22 rokov rovnaký kúsok podaril len Filipovi Forsbergovi v roku 2017.

Schmaltz bol najproduktívnejším hráčom celého týždňa, Coyotes pomohol k dvom víťazstvám ôsmimi bodmi za tri góly a päť asistencií. Ako prvý hráč NHL po viac než dekáde nazbieral v jednom stretnutí sedem bodov (2+5) a mal leví podiel na triumfe nad Ottawou 8:5.

Sedem bodov v jednom zápase dal ako prvý hráč od 2. februára 2012, keď Sam Gagner v drese Edmontonu získal proti Chicagu až osem bodov.

Šesťorkin odchytal tri víťazné zápasy, počas ktorých zneškodnil 106 zo 111 striel. V priemere inkasoval 1,67 gólu na zápas a mal 95,5-percentnú úspešnosť zákrokov. Rangers aj vďaka jeho výkonom figurujú na druhom mieste v tabuľke Metropolitnej divízie.

Šesťorkin je lídrom dlhodobo chytajúcich brankárov v súťaži ako v počte inkasovaných gólov na zápas, tak v percentuálnej úspešnosti zásahov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdami týždňa v NHL sa stali Robertson, Schmaltz a Šesťorkin