Veľký úspech! Mladí Česi senzačne porazili Kanadu

Český útočník Jíři Kulich.
Český útočník Jíři Kulich. (Autor: Twitter: @juniorskyhokej)
Oh my Hockey|26. apr 2022 o 18:53 (aktualizované 26. apr 2022 o 22:41)

Favoritov zdolali po predĺžení v jedenásťgólovom dueli.

LANDSHUT. Hokejové majstrovstvá sveta do 18 rokov priniesli posledné zápasy základných skupín. Česko senzačne porazilo Kanadu 6:5 po predĺžení. Česi zámorských mladíkov v zápase prestrieľali 52:24.

Tímy si počas duelu striedali vedenie. Gólový rozdiel ale ani raz nebol väčší ako jeden presný zásah. Prvý gól strelil Kanaďan Moldenhauer už v druhej minúte. V šiestej vyrovnal Bareš.

Po gólovo vyrovnanej prvej tretine začali druhú lepšie Česi. Kanaďania sa v nej nechali až šesťkrát vylúčiť. Ich súper tieto chyby kruto trestal. Do tretej tretiny išli mladíci z Česka s vedením 4:3.

Kanaďanom sa podarilo otočiť na 5:4, ale opäť prišiel spätný úder. Šalé skóroval dve a pol minúty do konca a poslal stretnutie do predĺženia za stavu 5:5.

V zápase Česi ťažili z efektívnych presiloviek. Dohromady ich využili až päť. Súpera potrestali v klasickej výhode 5 na 4, v prevahe 5 na 3 a na konci aj v počte 4 na 3.

Zápas rozhodol opäť v presilovke v predĺžení Jíři Kulich, ktorý zavŕšil hetrik.

Kapitán českého výberu sa skvele predviedol pred skautmi pred júlovým draftom, kde môže začuť svoje meno už v prvom kole.

Zaznamenal štyri body a so siedmimi bodmi sa presunul na čelo bodovania turnaja. V troch zápasoch strelil už šesť gólov a pridal asistenciu.

Úspešný zápas odohral aj Eduard Šalé. V dueli zaznamenal gól a tri asistencie. Prvé miesto v produktivite turnaja zdieľa s kapitánom Kulichom. Šalé má opačnú bilanciu, gól a šesť asistencií.

Českí mladíci dokázali umlčať generačný talent a zrejmú jednotku draftu 2023, Connora Bedarda. 16-ročný mladík si v zápase nepripísal ani jeden bod.

V konečnom poradí skupiny A skončí Česko na druhom mieste práve pred Kanadou. Na prvom mieste je USA.

V B skupine odohralo poobedný duel Švajčiarsko a Lotyšsko. Švajčiari zvíťazili 4:3 a pripísali si vôbec prvé body na turnaji.

Vyrovnaný zápas išiel do tretiny za stavu 3:3. V nej rozhodol o víťazstve Cyril Jack Pont.

Oba tímy tak ukončia súboje v základnej skupine s troma bodmi. Lotyši počas prvého hracieho dňa prekvapili Švédov a zdolali ich 3:2.

V predposlednom zápase základných skupín sa v škandinávskom derby z výhry radovali Švédi. Odvekých rivalov z Fínska porazili 4:3.

"Tri korunky" obsadili v skupine napriek komplikovanému štartu do turnaja prvú priečku. Nasledujú ich Fíni. Na treťom mieste skončilo Švajčiarsko, posledné Lotyšsko.

Hokejisti Spojených štátov amerických potvrdili svoju silu aj v poslednom vystúpení v základných skupinách. Domácich Nemcov rozprášili pomerom 10:2.

Konečná podoba tabuľky bola jasná už pred zápasom. Nemecko skončilo bez bodu na poslednej pozícii, Američania si, naopak, upevnili prvú priečku. Druhé miesto v tabuľke obsadili Česi vďaka výhre nad Kanadou, ktorej zostalo tretie miesto.

MS v hokeji do 18 rokov 2022 - základné skupiny - 26. apríl:


Skupina A:

Kanada - Česko 5:6 pp (1:1, 2:3, 2:1 - 0:1)

Góly: 2. Moldenhauer (Dragicevic, Fantilli), 23. Fantilli, 35. Dragicevic (Goyette, Lorenz), 42. Siepmann (Filmon), 50. Delic (Pickering, Hvidston) - 6. Bareš (Hamara, Šalé), 22. Kulich (Hamara, Šalé), 28. Bareš (Šapovaliv, Hamara), 36. Kulich (Šalé, Šapovaliv), 58. Šalé (Kulich), 62. Kulich (Hamara)

USA - Nemecko 10:2 (3:0, 5:0, 2:2)

Góly: 1. McGroarty (Lucius, Chesley), 6. Smith (Snuggerud), 14. Kaplan (Powell, Leonard), 21. McGroarty (Hutson, Lucius), 25. Gauthier (Casey, Cooley), 29. Spicer (Kaplan), 34. Spicer (Lucius), 39. Stramel (Hutson), 53. Casey, 56. Smith (Nazar) - 51. Assavolyuk (Tropmann, Sinn), 57. Hauf (Krening)

Skupina B:

Švajčiarsko - Lotyšsko 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)

Góly: 3. Terraneo (Lurati), 25. Greuter (Mazzola), 28. Reinhard (Pauli), 51. Pont (Fiebiger, Guignard) - 2. Mateiko (Kruklitis, Polakovs), 17. Veckaktinš (Bukarts), 40. Livšics (Bukarts, Veckaktinš)

Švédsko - Fínsko 4:3 (2:1, 2:1 0:1)

Góly: 11. M. Hävelid (Lekkerimäki, Öhgren), 18. Almgren (N. Östlund, Lekkerimäki), 29. Bystedt (Born, Pettersson), 32. M. Hävelid (Salomonsson) - 17. Rönni (Halttunen, Kulonummi), 35. Hämeenaho (Rönni, J. Nyman), 49. Uronen (Hämeenaho)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Veľký úspech! Mladí Česi senzačne porazili Kanadu