Mešár vletel ako víchor, Regenda a Slafkovský majú slovenské prvenstvá

Filip Mešár v drese Kitcheneru Rangers.
Filip Mešár v drese Kitcheneru Rangers. (Autor: Twitter / Kitchener Rangers)
Šimon Čop|24. okt 2022 o 10:15

Mešár je už po dvoch zápasoch medzi najproduktívnejšími hráčmi Kitcheneru.

BRATISLAVA. Filip Mešár a juniorka. Spojenie, o ktorom mnohí nechceli ani počuť, no napriek tomu sa stalo skutočnosťou. Slovenský talent odišiel k rovesníkom.

Namiesto Lavalu (AHL) hráva v Kitcheneri (OHL). A už od prvého striedania potvrdzuje, že je špičkovým mladým hráčom.

Titulky športových novín plní aj bez toho, aby hrával v NHL. Snáď mu forma vydrží – rovnako ako trebárs Samuelovi Honzekovi, ktorý začal preddraftový ročník skvelo.

Slovenské prvenstvá v novom ročníku NHL zaznamenali nováčikovia. Pavol Regenda zaknihoval prvý slovenský bod, keď začiatkom týždňa asistoval, prvý a doposiaľ jediný gól Slováka v základnej časti 2022/23 strelil Juraj Slafkovský.

V novej časti rubriky o Slovákoch v zahraničných hokejových ligách sa pozrieme aj na to, ako sa zatiaľ na hosťovaní vo Švajčiarsku darí Richardovi Pánikovi.

Filip Mešár

O tom, že Mešára preradia do juniorskej Ontario Hockey League, sa šuškalo už dlhšie. Naznačovali to aj výroky ľudí z vedenia.

Generálny manažér Montrealu Canadiens sa napríklad vyjadril, že preňho bude lepšie, ak bude dominovať medzi juniormi, než keby mal hrávať vo štvrtej lajne medzi mužmi.

Akoby si bol istý tým, čo príde. Vedel, že Slovák má na to, aby svojou rýchlosťou, dynamickosťou i presnou strelou urobil v OHL poriadny prievan.

Mešár zatiaľ potvrdzuje, že patrí medzi najlepších hráčov z posledného draftu. Do Kitcheneru zavítal nový líder a tím vďaka nemu získal dve víťazstvá.

Pri premiére pred domácim publikom pozbieral štyri body. K výhre 7:2 nad Sudbury prispel tromi asistenciami a gólovou akciou, ktorá odhalila všetky jeho kvality – rýchlosť, ktorou prešprintuje obrancov, i strelu, ktorou dá brankárovi len malú šancu.

VIDEO: Filip Mešár a jeho prvý gól v OHL

Nezaostával ani v druhom zápase. Kým v prvom ho vyhlásili za druhú hviezdu, v tom ďalšom už za prvú. Rozhodol predĺženie.

Kitchener hral na ľade Guelphu. Mešár najprv v 36. minúte znižoval na 3:2 a potom v predĺžení nádherným blafákom prisúdil svojmu tímu extra bod.

VIDEO: Víťazný gól Filipa Mešára.

Pred Mešárovým príchodom mali Rangers na konte šesť stretnutí a päť prehier. Svoju bilanciu s ním na ľade pozdvihli a posunuli sa na predposledné miesto v Západnej konferencii.

Slovenskému forvardovi stačili dva zápasy na to, aby sa vyšvihol v bodovaní mužstva na popredné pozície. Len traja hráči Rangers majú na konte viac bodov ako on, pričom odohrali o päť resp. šesť zápasov viac.

Juraj Slafkovský

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mešár vletel ako víchor, Regenda a Slafkovský majú slovenské prvenstvá