Konrád ako Dzurilla, mladíci bojujúci o draft. Ktorí Slováci zaujali v zahraničí?

Branislav Konrád.
Branislav Konrád. (Autor: TASR)
Šimon Čop|26. sep 2022 o 13:15

Do výberu sa dostali aj dve slovenské nádeje.

BRATISLAVA. Od pondelka 19. septembra do nedele 25. septembra sa v zahraničných hokejových ligách darilo viacerým Slovákom. Ich mená predstavíme v novej rubrike.

Každý týždeň budeme vyberať hráčov, ktorí v dobrom svetle reprezentovali Slovensko za hranicami v európskych alebo zámorských ligách.

Do prvej nominácie sa dostali štyria korčuliari a jeden brankár - Bakoš, Štrbák, Čerešňák, Chromiak a Konrád. Zaujali bodovo, štatisticky či výkonmi v kempoch.

Pre rôznorodosť sú v článku spomenuté mená zo štyroch rôznych líg - českej Tipsport extraligy, švajčiarskej NLA, americkej USHL i kanadsko-americkej NHL.

Branislav Konrád

Brankár Olomouca odchytal počas posledného týždňa len jeden duel. Po druhý raz v sezóne sa predstavil na domácom ľade a opäť z toho bola výhra.

Konrád čelil Sparte Praha. Súper bol naladený víťazstvom nad Litvínovom v druhom kole, no pohorel najmä na slovenskom brankárovi.

Tridsaťštyriročný skúsený Konrád pochytal všetkých 25 pukov. Po zápase ho veľmi chválil hlavný tréner Ján Tomajko.

„Vôbec sme nezačali dobre. Sparta mohla dať pokojne štyri alebo päť gólov, Braňo Konrád nás ale neskutočne podržal,“ uznal kouč podľa oficiálneho klubového webu.

Konrád má veľký podiel na tom, že Olomouc doteraz nestratil ani bod. „Kohúti“ sú s deviatimi bodmi na druhej priečke tabuľky, sú jediným neporazeným tímom. Nad nimi sú Vítkovice, ktoré majú o zápas viac.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Konrád ako Dzurilla, mladíci bojujúci o draft. Ktorí Slováci zaujali v zahraničí?