Doplatil na sériu prehier. Los Angeles Kings prepustili hlavného trénera

Tréner Los Angeles Kings Todd McLellan.
Tréner Los Angeles Kings Todd McLellan. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|2. feb 2024 o 17:45

Oznámili aj meno jeho nástupcu.

LOS ANGELES. Klub Los Angeles Kings v piatok oznámil, že ukončuje spoluprácu s hlavným trénerom Toddom McLellanom. Jeho dočasným nástupcom bude Jim Hiller.

"Urobil výnimočnú prácu, keď nás posunul vpred a zanechal pozitívny vplyv na náš klub a našu komunitu. Nebolo to ľahké rozhodnutie, ale cítili sme, že zmena je nutná," vyhlásil o bývalom koučovi generálny manažér organizácie Rob Blake.

Lodivodom kalifornského tímu sa stal v roku 2019. Prišiel ako skúsený tréner, ktorý v minulosti viedol Detroit, San Jose či Edmonton. "Kráľov" však nikdy nedoviedol ďalej ako do prvého kola play-off.

Ročník 2023/24 začali Kings veľmi solídne a istý čas patrili k ligovej špičke. Od konca roka 2023 sa však začali trápiť a v posledných 17 dueloch vyhrali len trikrát.

Jim Hiller bol od sezóny 2022/23 McLellanovým asistentom. V NHL koučuje od sezóny 2015/16. Doposiaľ bol asistentom, čaká ho premiéra v úlohe hlavného trénera.

"Jim je rešpektovaný člen nášho realizačného tímu a pozná hráčov. Sme si istí jeho schopnosťami viesť náš tím počas tohto kľúčového obdobia," vyjadril sa Blake o rozhodnutí povýšiť 54-ročného Kanaďana.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Doplatil na sériu prehier. Los Angeles Kings prepustili hlavného trénera