Na slovenský talent sa prišli pozrieť skauti z NHL. Strelil parádny gól

Filip Mešár.
Filip Mešár. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|7. okt 2021 o 06:00

Filip Mešár sa o skautoch dozvedel pred zápasom od agenta.

POPRAD. Hovorí sa o ňom ako o jednom z najtalentovanejších slovenských hokejistov v súčasnosti.

V budúcom roku ho čaká draft, v ktorom si ho bude môcť vybrať jeden z klubov zámorskej NHL.

„Priznám sa, že by mi bolo úplne jedno, ktorý tím v NHL by ma draftoval. Mojím snom je zahrať si v najlepšej lige sveta. Verím, že sa mi to podarí,“ vyhlásil 17-ročný útočník HK Poprad Filip Mešár.

Vlani zažiaril vo svojej premiérovej sezóne medzi mužmi.

V Tipos extralige nazbieral v 51 zápasoch (základná časť spolu s play off) celkom 18 bodov za 6 gólov a 12 asistencií. A to mal rodák zo Spišskej Belej iba 16 rokov.

Zbytočné stresy

Odchovanec Popradu pokračuje v strieľaní gólov aj v aktuálnej sezóne. V piatich stretnutiach si už stihol pripísať tri presné zásahy.

Posledný z nich strelil parádnym spôsobom. Prebral si prihrávku v strednom pásme a po prieniku cez dvoch brániacich hráčov skóroval z bekhendu. 

Svojmu tímu pomohol k domácemu víťazstvu 8:3 nad Novými Zámkami. Zápas sledovali priamo na tribúne aj skauti NHL z tímu New Jersey Devils.

„Volal mi môj agent, ktorý mi oznámil, že sa na mňa prídu pozrieť do Popradu. Vedel som to teda už pred zápasom. Snažil som sa na to príliš nemyslieť a hrať si svoju hru,“ povedal Mešár.

Mladému slovenskému útočníkovi sa nerozklepali nohy. Hral sebavedomo. Vypracoval si aj viacero dobrých šancí.

„Skauti z rôznych tímov sa na mňa teraz budú chodiť pozerať častejšie. Nemôžem sa na to príliš sústrediť. Boli by to zbytočné stresy, ktoré by ma mohli na ľade zväzovať,“ skonštatoval Mešár.

Čas ide veľmi rýchlo

O tom, ako sa skautom jeho hra páčila, sa dozvedel až od svojho agenta.

„Vraj sa im zápas páčil. Povedali tiež, že som hral dobre, aj to, na akých veciach ešte musím zapracovať. Celkovo ale boli spokojní, takže som rád.“

Mešár sa bude snažiť svojimi výkonmi v prebiehajúcej sezóne nielen pomôcť Popradu dosiahnuť úspech, ale zároveň čo najviac zaujať, aby si ho v zámorí všimli.

„Vnímam to, že draft sa už blíži. Čas ide veľmi rýchlo. Som už viac sledovaný. Z klubov mi posielajú rôzne dotazníky. Prvoradé je však to, čo budem predvádzať na ľade.“

Popradu sa aktuálne darí. Je lídrom extraligy o skóre pred Slovanom. Podľa Mešára je atmosféra v kabíne veľmi dobrá. Hráči, ktorí prišli v lete, do tímu rýchlo zapadli.

Potešila by ho reprezentačná pozvánka

Talentovaný krídelník dostal od trénera Petra Mikulu výraznejšiu rolu. Zatiaľ sa mu darí jeho dôveru splácať.

Filip Mešár vo finále Hlinka Gretzky Cup.
Filip Mešár vo finále Hlinka Gretzky Cup. (Autor: TASR)

„Trávim na ľade veľa času. Hrám vo vyššom útoku s Daliborom Bortňákom a Petrom Šišovským. Hrá sa mi s nimi dobre, rozumieme si. Tréner ma posiela aj na presilové hry. Verím, že sa mi bude dariť aj naďalej,“ povedal Mešár.

Teší sa aj z návratu divákov na tribúny. Najmä v domácich zápasoch si užíva ich podporu.

Verí, že Poprad zopakuje vlaňajší postup do finále, no tentoraz so šťastnejším koncom. Zároveň by si rád obliekol aj reprezentačný dres.

„Bolo by úžasné, ak by sme dosiahli s Popradom prvý titul. Tento rok máme výborný tím. Dúfam, že sa mi podarí vybojovať si miestenku na mládežnícky šampionát. Potešila by ma aj pozvánka do seniorskej reprezentácie. Na to je ale ešte dosť času.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Na slovenský talent sa prišli pozrieť skauti z NHL. Strelil parádny gól