Osemnástka začína záverečnú časť prípravy, MS vo Švajčiarsku začínajú už v apríli

Slovenskí hokejisti do 18 rokov.
Slovenskí hokejisti do 18 rokov. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. mar 2023 o 12:26

Tréner Tibor Tartaľ na tréningový kemp do Zvolena pozval 32 hráčov.

BRATISLAVA. Slovenská reprezentácia hokejistov do 18 rokov počas prvého aprílového týždňa začne so záverečnou časťou spoločnej prípravy na vrchol aktuálnej sezóny, ktorým bude svetový šampionát tejto vekovej kategórie vo Švajčiarsku (20.-30.4.).

Hlavný kouč Tibor Tartaľ na tréningový kemp do Zvolena pozval dovedna 32 hráčov prevažne z domácich klubov, no kvarteto patrí tímom zo zámoria a pätica pôsobila v tomto ročníku vo Švédsku.

"Na úvod prípravy na chlapcov čakajú dvojfázové tréningové jednotky. V rámci nich sa budeme zameriavať na zlepšenie individuálnych činností, ale taktiež na systémové veci.

Počas záverečných dvoch dní kempu budú na programe modelované zápasy," prezradil Tartaľ podľa oficiálneho web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

V nominácii zatiaľ chýba obranca Maxim Štrbák, no realizačný tím s jeho príchodom ráta od 11. apríla. "Druhá fáza záverečnej prípravy sa začne 11. apríla.

Bude v nej figurovať maximálne 22 korčuliarov a trojica brankárov, ktorí 15. apríla pocestujú do dejiska šampionátu. O dva dni neskôr odohráme prípravný zápas s Fínskom a 20. apríla vstúpime do turnaja súbojom s Českom," doplnil tréner Tartaľ.

Na svetovom šampionáte vo Švajčiarsku budú mladí Slováci súčasťou základnej A-skupiny a ich súpermi budú postupne rovesníci z Česka, Švédska, Kanady a Nemecka.

Do štvrťfinále postúpia štyri najúspešnejšie kolektívy, na družstvo z piatej priečky čaká boj o záchranu medzi svetovou elitou.

Nominácia reprezentácie SR hokejistov do 18 rokov

František Dej, Tomáš Královič, Roman Kukumberg ml., Damian Slávik, Dávid Pohanka, Adam Beluško, Timotej Varga, Patrik Masnica, Milan Pišoja, Kamil Rohaľ, Juraj Pekarčík, Tomáš Pobežal, František Ridzoň, Michal Sobotka, Peter Valent, Milan Tadeáš Jobek, Stanislav Gron ml., Maxim Sakmár, Richard Ďurina, Lukáš Fürsten, Samuel Kupec, Andrej Párička, Samuel Barcík, Martin Sluka, Alex Čajkovič, Denis Hodas, Daniel Alexander Jenčko, Lukáš Klečka, Leo Eperješi, Peter Císar, Richard Baran, Samuel Urban

/zdroj: SZĽH/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Osemnástka začína záverečnú časť prípravy, MS vo Švajčiarsku začínajú už v apríli