Útočník Chicaga v sezóne dohral. Je to zdrvujúce, povedal Bedard

Kanadský útočník Taylor Hall v drese Chicaga Blackhawks.
Kanadský útočník Taylor Hall v drese Chicaga Blackhawks. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. nov 2023 o 12:20

Taylor Hall musí absolvovať operáciu.

CHICAGO. Taylor Hall má po sezóne. Útočníka klubu Chicago Blackhawks zo zámorskej NHL totiž čaká operácia pravého koleno a po nej dlhé zotavovanie. Organizácia už rodáka z Calgary zaradila na listinu dlhodobo zranených hráčov.

So spätnou platnosťou k 9. novembru je medzi hráčmi s dlhodobými zdravotnými problémami aj iný útočník Andreas Athanasiou.

Klub tak povolal z farmy Joeyho Andersona a Cola Guttmana. Blackhawks sú s desiatimi bodmi zo 17 duelov druhým najhorším klubom profiligy.

"Je veľmi sklamaný. Ide o kombináciu väčšieho množstva menších zranení, ktoré utrpel v zápasoch aj pri tréningoch. Je toho toľko, že sa to muselo riešiť," vyhlásil tréner Luke Richardson na adresu Halla.

Draftová jednotka z roku 2010 prišla do Chicaga pred aktuálnym ročníkom z Bostonu Bruins a dobre si rozumela s Connorom Bedardom.

Taylor Hall v drese Chicaga Blackhawks.
Taylor Hall v drese Chicaga Blackhawks. (Autor: SITA/AP)

Hall si koleno poranil 9. novembra po strete s Michaelom Eyssimontom z Tampy Bay Lightning. Minulý týždeň to ešte skúsil, no neúspešne. "Pokúsil sa o návrat, no korčuľou vošiel do ryhy a bolo," poznamenal Richardson.

Smútok z absencie bývalého hráča Arizony, Buffala, New Jersey a Edmontonu vyjadrila aj tohtoročná draftová jednotka. "Je to zdrvujúce," uviedol Bedard.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Útočník Chicaga v sezóne dohral. Je to zdrvujúce, povedal Bedard