Je Tatarova kariéra v NHL v ohrození? Musí sa zlepšiť, vraví expert

Tomáš Tatar v drese New Jersey Devils.
Tomáš Tatar v drese New Jersey Devils. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. sep 2022 o 21:08

Ak sa nezlepší, môže jeho hodnota výrazne klesnúť, upozorňuje.

BRATISLAVA. Zámorský novinár Nick Vilano z portálu Pucks and Pitchforks si myslí, že klub New Jersey Devils zo zámorskej NHL bude mať v sezóne 2022/2023 vyššie očakávania od slovenského hokejistu Tomáša Tatara.

Výkony 31-ročného vicemajstra sveta z roku 2012 z minulého ročníka tak trochu zanikli, keďže Devils nepostúpili do play-off štvrtýkrát za sebou.

Ilavský rodák nazbieral v jeho prvej sezóne v Newarku 30 bodov (15+15) v 76 dueloch po tom, ako s tímom podpísal dvojročnú zmluvu v hodnote 9 miliónov dolárov.

Tatar dostal šancu

"Očakávalo sa od neho, že bude stálym členom prvých dvoch útokov. Rozhodne dostal šancu, keďže odohral viac ako 100 minút po boku Jacka Hughesa a takmer 300 minút s Nicom Hischierom.

Bez jedného či druhého absolvoval spolu 543 minút. Na pozície krídelníkov k prvým dvom centrom boli rozhodne aj lepší kandidáti.

Keď hral Tatar s Hughesom alebo Hischierom, New Jersey strelilo približne rovnaký počet gólov ako inkasovalo.

Keď však Tatar bol na ľade a Hughes s Hischierom nie, Devils zaznamenali 19 gólov a inkasovali ich 35," napísal Vilano k Tatarovmu prínosu pre tím.

Nikdy nemal vyrovnané výkony

"Tatar nikdy nebol príkladom hráča s vyrovnanými výkonmi. Má jednu či dve dobré sezóny a potom sa trápi. Avšak, vždy sa vráti späť do formy. Je v záverečnom roku svojej zmluvy a môže mať poslednú šancu dokázať, že patrí do NHL.

Ak sa nezlepší, môže jeho hodnota výrazne klesnúť a namiesto zmluvy s ročným platom 4,5 milióna dolárov dostane len skúšobný kontrakt," pokračoval odborník, ktorý očakáva od slovenského reprezentanta lepší ročník ako bol ten predošlý.

Začne zrejme v treťom útoku

"Devils ho zrejme zaradia do tretieho útoku k Erikovi Haulovi a Jesperovi Boqvistovi, kde sa mu môže opäť začať dariť.

V minulej sezóne mal najnižšiu úspešnosť streľby v kariére (11,4 percenta), ale so šťastím môže streliť viac gólov.

Ak bude hrať o trochu lepšie a nastrieľa aspoň 20 gólov, budú sa na neho aj fanúšikovia pozerať inak," doplnil Vilano.

Tatar odohral v NHL už 741 zápasov so ziskom 419 bodov (197+222), vrátane play-off. Počas 12 sezón pôsobil aj v tímoch Detroit Red Wings, Montreal Canadiens a Vegas Golden Knights.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je Tatarova kariéra v NHL v ohrození? Musí sa zlepšiť, vraví expert