25.05.2023 | Štvrťfinále
25.05.2023 | Štvrť.
1 - 3
(0:1, 1:0, 0:2)

Švédi sa pred štvrťfinále posilnili. Do tímu prídu dvaja noví hráči

Švédsky tréner Sam Hallam.
Švédsky tréner Sam Hallam. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. máj 2023 o 15:46

Vo štvrťfinále vyzvú domáce Lotyšsko.

BRATISLAVA. Švédska hokejová reprezentácia na majstrovstvách sveta vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige pristupuje k zaujímavému kroku, na súpiske severského výberu by sa totiž mali objaviť hneď dvaja noví hráči.

Ako upozornil web hokej.cz, na štvrťfinále svetového šampionátu bude mať tréner Sam Hallam k dispozícii obrancu Christiana Folina a útočníka Dennisa Rasmussena.

Základnú A-skupinu v Tampere absolvovali "Tri korunky" iba s 24 hráčmi, takže na súpiske mali jedno voľné miesto.

Nové pravidlo im však umožňuje nahradiť aj zraneného hokejistu, preto pred štvrťfinále pribudnú na menoslov hneď dvaja hráči.

Pred začiatkom MS prišli so Švédmi do Tampere aj beci Joel Persson a spomenutý Folin, no tí napokon odcestovali domov a uvoľnili miesto pre útočníka Williama Nylandera zo zámorskej NHL.

Krídelník Toronta Maple Leafs však napokon na šampionát nepricestoval. Pôvodne plánovali Švédi dokončiť turnaj iba s 24 hokejistami, no po zranení útočníka Andrého Peterssona nastala zmena.

Na MS 2023 odohrali Švédi sedem duelov získali v nich 18 bodov, napriek druhej priečke v tabuľke A-skupiny musia cestovať z Tampere do Rigy, kde o postup do semifinále budú bojovať s domácimi Lotyšmi.

Tridsaťdvaročného Christiana Folina čakajú premiérové MS v kariére, v minulosti však už nazbieral dostatok skúseností v zámorskej NHL a zahral si aj na ZOH 2022 v Pekingu.

Aktuálne pôsobí vo vlastí v tímu Frölunda Indians z Göteborgu. Pre Dennisa Rasmussena to bude už štvrtý seniorský svetový šampionát.

Center švajčiarskeho Davosu si zahral na MS v rokoch 2014, 2019 a 2021, pričom v Minsku 2014 bol členom bronzového švédskeho výberu. V minulosti tiež hral aj v NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Švédi sa pred štvrťfinále posilnili. Do tímu prídu dvaja noví hráči