Stena v bráne a len dvaja nedraftovaní. Švédi zverejnili súpisku na MS do 20 rokov

Adam Sýkora pred švédskym brankárom Jesperom Wallstedtom.
Adam Sýkora pred švédskym brankárom Jesperom Wallstedtom. (Autor: Andreas Robanser )
Oh my Hockey|4. aug 2022 o 12:15

Švédsko bude tradične patriť medzi favoritov na zlato.

EDMONTON. Švédsky národný tím do 20 rokov už pozná zloženie, v ktorom nastúpi na blížiacich sa juniorských majstrovstvách sveta.

Nominácia sa skladá z trinástich útočníkov, ôsmich obrancov a troch brankárov. Len dvaja hráči z tímu nie sú draftovaní.

Najväčšou hviezdou bude brankár Jesper Wallstedt. Na toho majú nepríjemné spomienky slovenskí hokejisti i fanúšikovia, keďže v zime počas zrušených majstrovstiev sveta nepustil napriek dominancii Slovákov ani gól a pochytal 48 streleckých pokusov.

Lídrom obrany by mal byť Simon Edvinsson, šestka draftu 2021. Jediným nedraftovaným bekom Švédov je Måns Forsfjäll.

Presadiť sa proti defenzíve severanov bude veľmi náročné. Všetci zadáci mužstva boli v sezóne 2021/22 stabilnými členmi seniorských líg - švédskej SHL, fínskej Liigy či zámorskej AHL.

Juniorov nájdeme skôr v útoku. Niektorých z nich - Jonathana Lekkerimäkiho či Liama Öhgrena - si pamätáme z posledného draftu.

Švédi do Kanady cestujú bez najväčšej hviezdy. William Eklund sa rozhodol vynechať turnaj a sústrediť sa na prípravný kemp v klube San Jose Sharks.

Medzi ďalšie zaujímavé mená v ofenzíve patria Fabian Lysell, Isak Rosén či Oskar Olausson. Všetci traja by mali byť ťahúňmi tímu, ktorý sa v základnej skupine turnaja stretne s USA, Nemeckom, Švajčiarskom a Rakúskom.

Nominácia Švédska na MS 20 v hokeji 2022

Brankári: Calle Clang (Anaheim), Carl Lindbom (Vegas), Jesper Wallstedt (Minnesota)

Obrancovia: Emil Andrae (Philadelphia), Simon Edvinsson (Detroit), Måns Forsfjall, Helge Grans (Los Angeles), William Wallinder (Detroit), Anton Olsson (Nashville), Ludvig Jansson (Florida), Leo Lööf (St. Louis)

Útočníci: Liam Öhgren (Minnesota), Daniel Ljungman (Dallas), Fabian Lysell (Boston), Oskar Magnusson (Washington), Theodor Niederbach (Detroit), Oskar Olausson (Colorado), Isak Rosén (Buffalo), Albert Sjöberg (Dallas), Åke Stakkestad, Linus Sjödin (Buffalo), Daniel Torgersson (Winnipeg), Jonathan Lekkerimäki (Vancouver), Victor Stjernborg (Chicago)

(v zátvorke sú kluby, ktoré ich draftovali)

d

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Stena v bráne a len dvaja nedraftovaní. Švédi zverejnili súpisku na MS do 20 rokov