Poprad vyriešil brankársky post, Spišiaci oznámili príchod ďalšej zámorskej posily

Adam Vay (HK Poprad)
Adam Vay (HK Poprad) (Autor: TASR)
TASR|16. jún 2024 o 21:20

Vicemajster dotiahol príchod hráča, o ktorého mal záujem už tri sezóny.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Kanadský hokejový útočník Zack Andrusiak sa stal novou posilou HK Spišská Nová Ves.

Dvadsaťpäťročný univerzál hrával v predošlých troch sezónach za Cincinnati Cyclones v ECHL. Vicemajster Tipos extraligy informoval o angažovaní kanadského legionára na sociálnych sieťach.

Andrusiak odohral v uplynulej sezóne 57 stretnutí za Cincinnati, v ktorých strelil 31 gólov a pridal rovnaký počet asistencií.

Ročník dokončil v drese Fort Wayne Komets so ziskom 8 bodov (3+3). Dva zápasy odohral aj za Calgary Wranglers v AHL.

"O Zacka sme mali záujem tri sezóny. Rokovania o jeho prestupe boli pre mňa osobne najmä kvôli záujmu o jeho služby nielen zo slovenskej extraligy, či iných európskych klubov najnáročnejšie a som preto veľmi rád, že sa nám ho podarilo presvedčiť, aby spojil svoju budúcnosť s našim tímom. Ide o produktívneho útočníka v ideálnom hokejovom veku, ktorý posledné tri roky patril medzi najlepších strelcov ECHL.

Je to prirodzený strelec a kreatívny hráč, ktorý je dirigentom presilových hier. Dokáže byť veľmi efektívny v koncovke a vie vytvárať šance pre seba aj spoluhráčov. Počítame s ním na pozíciu playmakera a veríme, že sa stane rozdielovým hráčom v našej extralige," uviedol generálny manažér klubu Richard Rapáč.

HK Poprad si poistil služby brankárskeho tandemu Adam Vay a Filip Belányi aj pre nasledujúcu sezónu 2024/25.

Maďarský reprezentant podpísal s "kamzíkmi" nový dvojročný kontrakt, Belányi uzavrel ročnú zmluvu s opciou na predĺženie.

Vay odchytal za Poprad v základnej časti 44 duelov s úspešnosťou 92,9 percenta a 2,18 inkasovaného gólu na zápas.

"V uplynulej sezóne som sa v Poprade cítil komfortne, tím a aj defenzíva bola výborná. Preto som sa rozhodol pokračovať a teším sa na nový ročník," uviedol 30-ročný Maďar pre oficiálny web klubu.

"Som veľmi rád, že sa nám podarilo dohodnúť s obidvoma brankármi na spolupráci, bola to pre nás priorita. V minulej sezóne si obaja výborne zastali svoje miesto a podržali Poprad, keď bolo treba.

Adam mal stabilné výkony počas základnej časti a Filip potvrdil čo v ňom je počas play off. Verím, že v novom ročníku svoje výkony ešte zlepšia," povedal po podpise zmlúv športový riaditeľ klubu Július Koval.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Poprad vyriešil brankársky post, Spišiaci oznámili príchod ďalšej zámorskej posily