Slovenky v Bratislave ladia formu, vo Švédsku zabojujú o olympijskú miestenku

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. nov 2021 o 19:30

Favoritkami sú domáce hokejistky.

BRATISLAVA. Slovenská ženská hokejová reprezentácia sa už v Bratislave pripravuje na kvalifikačný turnaj o postup na ZOH 2022 do čínskeho Pekingu.

Slovenky vedené trénerom Tomášom Segíňom sa do severošvédskeho mesta Lulea presunú už v sobotu 6. novembra a od 11. do 14. novembra tam postupne nastúpia proti domácim Švédkam, Francúzkam a hráčkam Kórejskej republiky.

Pod päť kruhov sa prebojujú len víťazky turnaja a favoritkami na zisk olympijskej miestenky sú Švédky.

Z nominácie vypadla legionárka

Hlavný kouč z pôvodnej nominácie nemá k dispozícii legionárku zo zámoria Danielle Hartjeovú, americká rodáčka vlani hrala na Slovensku za ŠKP Bratislava.

"Ráno pred odletom sa zobudila s vysokou horúčkou. Covid test mala negatívny, ale bohužiaľ, s horúčkou nemohla nastúpiť na palubu lietadla. Jej účasť na turnaji je nateraz vylúčená. Všetky ostatné dievčatá sa na zraze hlásili zdravé," ozrejmila na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) manažérka ženského výberu SR Ľubomíra Kožanová.

Do Švédska v sobotu odletí spolu 24 slovenských hokejistiek.

"V prístupe hráčok je vidieť chuť i nasadenie. Želáme si, aby to takto pokračovalo aj ďalej. Dievčatá sú odhodlané zabojovať o zisk miestenky. Ich jediným cieľom je postup na olympiádu," pokračovala.

Prísne podmienky zvládajú

Prvé kolo PCR testov na koronavírus už majú Slovenky za sebou a všetky ich mali negatívne. Pred odletom ich čaká testovanie ešte raz, pričom celý tréningový kemp prebieha v uzavretom prostredí.

"Podmienky sú normálne. Všetko vrátane stravy máme prispôsobené, čiže z hotela z iných dôvodov ako hokejových vôbec nevychádzame. Buď sme v izbách, alebo na štadióne.

Pre dievčatá je možno trošku nezvyčajná situácia, že vo vyhradených priestoroch bubliny musíme nosiť respirátory. Keď sa aj stane, že občas sa niektorá pozabudne a nenasadí si ho, navzájom sa upozorníme. Pravidelne komunikujeme, spolu všetko zvládame," ozrejmila na webe HockeySlovakia.sk legionárka z Ruska Nicol Lucák Čupková.

Dvadsaťosemročná útočníčka sa pod piatimi kruhmi predstavila aj vo Vancouveri 2010 a rada by tam slovenský výber dotiahla opäť.

"Som veľmi rada, že sme sa dokázali stretnúť v takejto zostave pred veľkým podujatím. Pomaličky sa zohrávame. Do kvalifikácie ešte zostáva dostatok času zapracovať na systéme i taktike.

V tíme panuje dobrá, uvoľnená nálada. Dievčatá však cítia a vedia, že nás čakajú dôležité zápasy. Predovšetkým na ľade je to vidno. Musíme byť koncentrované, aby sme naplno plnili pokyny trénerov," ozrejmila košická rodáčka, ktorá už desať rokov pôsobí v Ufe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenky v Bratislave ladia formu, vo Švédsku zabojujú o olympijskú miestenku