Pod Urpínom sa strhla hromadná bitka. Poprad nestrelil ani gól

Hromadná bitka počas zápasu 35. kola Banská Bystrica - Poprad.
Hromadná bitka počas zápasu 35. kola Banská Bystrica - Poprad. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|30. jan 2022 o 17:15 (aktualizované 30. jan 2022 o 20:53)

Zápas na Liptove proti Novým Zámkom sa nehral.

BRATISLAVA. Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v nedeľňajšom zápase 35. kola Tipos extraligy nad Popradom 4:0. Shutoutom sa blysol kanadský brankár Evan Weninger, ktorý zneškodnil všetkých 28 striel hosťujúceho tímu.

Domáci išli do vedenia v 13. minúte. Šoltésa najprv dvakrát vychytal betónom Todykov, ale na tretiu jeho strelu nemal nárok. Útočník "baranov" operoval v ľavom kruhu a už dokázal poslať vyrazený puk do odkrytej svätyne - 1:0.

Poprad sa následne snažil vyrovnať, no márne. V 32. minúte sa na ľade strhla hromadná bitka, ktorú však rozhodcovia ocenili len menšími trestami.

Dôležitý gól na 2:0 strelili domáci v závere druhej časti hry, keď sa 17 sekúnd pred jej koncom presadil niekdajší reprezentant Slovenska Miloš Bubela.

V záverečnej tretine si Bystričania trojbodové víťazstvo nielenže postrážili, ale pridali aj ďalšie dva góly. V 47. minúte využil clonenie pred bránkou súpera Westin Wayne Michaud a 129 sekúnd pred koncom skóroval aj Filip Vašaš.

Ten využil fakt, že Podtatranci už necelé štyri minúty pred koncom odvolali brankára. Vašaš trafil opustenú bránu strelou z vlastnej obrannej tretiny.

V nedeľu sa hrala aj predohrávka 47. kola, v ktorej hokejisti Nitry zdolali domácich Trenčanov 2:1 po predĺžení. Dosiahli tak ôsme víťazstvo v sérii.

Hostia viedli od 16. minúty po góle Adama Sýkoru, ale tento presný zásah Nitre na víťazstvo nestačil. Domáci necelé dve minúty pred koncom odvolali brankára, Samson Mahbod sa natlačil pred bránku a Jakub Minárik vyrovnal.

V predĺžení nepremenil obrovskú šancu nitriansky Samuel Buček, keď trafil len nohu Tomáša Starostu. Ale mrzieť ho to nemuselo, pretože po útoku dvoch na jedného Ivan Švarný tvrdou bombou rozhodol o výhre Nitry.

Pôvodne sa v nedeľu mal uskutočniť aj zápas 35. kola medzi Liptovským Mikulášom a Novými Zámkami. Napokon sa však tak nestalo, pretože pravidelné testovanie na covid odhalilo viacero pozitívnych výsledkov v domácom tíme.

Mužstvo musí absolvovať povinnú karanténu. "Zakúpené lístky budú platné na najbližšie domáce stretnutie," informujú Liptáci.

Tipos extraliga - základná časť:


Banská Bystrica - Poprad 4:0 (1:0, 1:0)

Góly: 13. Šoltés (Cardwell, Michaud), 40. Bubela (Fossier, Ďatelinka), 47. Michaud (Šoltés, Berger), 58. Vašaš (Melcher)

Rozhodovali: Krajčík, Baluška – Synek, Vyšný, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 709 divákov

Bystrica: Weninger – Cardwell, Bačik, Björkung, Ďatelinka, Crevier-Morin, Matej Bača, Bdžoch – Michaud, Berger, Šoltés – Lamper, Bubela, Fossier – Vašaš, Tamáši, Melcher – Bodnár, G. Gabor, K. Jendroľ

Poprad: Todykov – Tam, Dalhuisen, Drgoň, D. Brejčák, Ulrych, Rymsha, Novajovský – P. Svitana, Mlynarovič, D. Bondra – Livingston, Arniel, Vandas – Mešár, Matej Paločko, S. Petráš – Marek Hudec, Kundrik, N. Bondra

Hlasy po zápase:

Antti Karhula, tréner Banskej Bystrice: "Hrali sme 60 minút dobre. V prvej tretine sme kontrolovali hru. V druhej sme takú polovicu neboli príliš sústredení, vracali sme sa o čosi neskôr a forčekovali sme, keď sme nemuseli, ale podarilo sa nám streliť veľmi dôležitý druhý gól. Poprad sa v tretej tretine snažil zdramatizovať zápas, ale rozumnou hrou sme mu v podstate nič nedovolili a pridali sme k tomu ešte dva góly."

Dávid Šoltés, strelec víťazného gólu: "Sme veľmi radi za ďalšie domáce víťazstvo, štvrté v rade. Doma musíme zbierať body. Musíme ďalej pokračovať v tvrdej práci. Mne sa hralo fajn, mám veľmi dobrých spoluhráčov, vedia mi to pekne prihrávať, mal som aj viac šancí, ale dôležité sú tri body. Tvrdou drinou a dodržiavaním systému ich vieme získať, len v tom musíme ďalej pokračovať. Proti Popradu sme podali skvelú defenzívnu prácu, preto sme neinkasovali, ale aj brankár veľmi dobre zachytal."

Jozef Skokan, asistent trénera Popradu: "Z našej strany to bol asi najhorší zápas, čo sa týka ofenzívy. Aj buly sme prehrávali, neboli sme na puku, stále sme ho iba naháňali. Na druhej strane musíme dať kredit Banskej Bystrici, ktorá nás v podstate do ničoho vážneho nepustila. Hrala vynikajúco. Nám chýbajú niektorí kľúčoví hráči, ale na to sa nemôžeme vyhovárať, lebo druhí ich musia zaskočiť.

Bohužiaľ, v útoku sme neboli nebezpeční a potom sme urobili chyby, z ktorých domáci dali gól a zaslúžene vyhrali. Je dobré, že v utorok hráme znovu s Bystričanmi doma a môžeme na túto prehru zareagovať. Je to teraz na nás, aby sme im to vrátili."

Trenčín - Nitra 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 59. Minárik (Mahbod, Berisha) - 16. Sýkora (Rockwood, Hrnka), 64. Švarný (Rockwood, Buček).

Rozhodovali: Vyleta, Orolín - Herzog, Stanzel, vylúčení: 1:3 na 2. min., navyše Bajtek (Nitra) 5+DKZ za seknutie, presilovky a oslabenia: 0:0, 856 divákov.

Trenčín: Valent - Chovan, Kudla, Martiška, Starosta, Lemcke, Nemčík - Berisha, Mahbod, Tybor - Valach, Sojčík, Bezúch - Krajč, Minárik, Honzek - Krajčovič, Rehuš, Paukovček - Hudec, Švec

Nitra: O’Connor - Rais, Mezei, Raskob, Švarný, Vitáloš, Pupák, Socha, Pánik - Varga, Baláž, Buček - Hrnka, Rockwood, Sýkora - Volko, Bajtek, Tvrdoň - Šramaty, Múčka, Molnár

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Pod Urpínom sa strhla hromadná bitka. Poprad nestrelil ani gól