Tipos extraliga: Spišiaci vyrovnali rekord, skončili sa tri dlhé série

Na snímke gólová radosť hokejistov Spišskej Novej Vsi
Fotogaléria (14)
Na snímke gólová radosť hokejistov Spišskej Novej Vsi (Autor: TASR)
TASR|28. dec 2023 o 21:51

Pozrite si výsledky 30. kola Tipos extraligy.

BRATISLAVA. Hokejisti Spišskej Novej Vsi sú aj po 30. kole na čele tabuľky Tipos extraligy. Post lídra potvrdili v šlágri štvrtkového programu, keď v domácom prostredí zdolali priebežne druhé Michalovce 7:4.

V zápase, ktorému nechýbali góly ani "iskrivý" záver, zároveň vyrovnali historický rekord Zvolena, keď zvíťazili v 15. domácom zápase v rade.

V 30. kole sa skončili víťazné série Michaloviec (12 zápasov), Banskej Bystrice (8) a aj košická osemzápasová séria prehier.

Spišiaci druhýkrát po sebe vypredali domácu arénu (4300 divákov) a ich konfrontácia s rozbehnutými Michalovcami priniesla jeden z najzaujímavejších zápasov v sezóne. Zaplnené tribúny videli 11 gólov, predĺženie víťaznej domácej série Spišiakov a aj koniec úspešného ťaženia Michaloviec.

Rozhodcovia udelili celkovo 110 trestných minút a do potýčok sa zaplietlo viacero hráčov vrátane domáceho brankára Melicherčíka.

Hokejisti Košíc triumfovali na ľade HC 19 Humenné 5:2 a pripísali si prvé víťazstvo od 26. novembra. V tabuľke si upevnili priebežné tretie miesto. Nováčik z Humenného je naďalej na poslednej 12. priečke tabuľky.

V drese domácich si prvý extraligový gól pripísal 17-ročný útočník Tobias Faith, pre ktorého to bol druhý zápas v Tipos extralige.

Hráči Slovana Bratislava si v domácom prostredí zopakovali výsledok 2:0 z predošlého zápasu s Novými Zámkami a tentoraz ním zdolali Nitru. Do vedenia išli v prvej tretine gólom Adama Lukošika v oslabení, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný.

Hostia nedokázali počas zápasu nájsť recept na brankára Denisa Godlu, ktorý dosiahol druhé čisté konto po sebe.

Fotogaléria zo zápasu Slovan Bratislava - Nitra (Tipos extraliga, 30. kolo)

Na predposlednej 11. priečke sú hráči Nových Zámkov, ktorí prehrali druhý zápas za sebou. Prehru 0:2 z ľadu bratislavského Slovana neodčinili v domácom prostredí, keď podľahli Trenčínu 1:4.

Novozámčania získali pred vlastnými divákmi iba 18 bodov (rovnako ako vonku) a v tomto ukazovateli sú najslabší z celej súťaže.

Hokejisti Zvolena prvýkrát pod vedením Norberta Javorčíka nebodovali. Poprad triumfoval pod Pustým hradom 4:1. Pre "kamzíkov" to bolo deviate víťazstvo z uplynulých jedenástich zápasov a priebežne sú na štvrtom mieste.

Hráči Liptovského Mikuláša zastavili víťaznú sériu banskobystrických "baranov" na čísle osem. V domácom prostredí ich zdolali 5:2. Hostia sa k slovu dostali až v 50. minúte za stavu 3:0. Gólmi Bačika a Horu síce zdramatizovali duel, no vyrovnať sa im nepodarilo. Domáci dvomi gólmi do prázdnej bránky zvýšili svoj náskok.

V zostave Liptákov sa prvýkrát od návratu z Humenného objavil odchovanec Martin Kriška, debut v ich drese absolvoval aj ruský obranca Nikita Pivcakin. Premiéru v slovenskej extralige absolvoval 17-ročný útočník Banskej Bystrice Michal Sedliačik.

Tridsiate extraligové kolo bolo zároveň aj druhé regionálne. V sobotňajších zápasoch 31. kola sa v nich stretnú rovnakí súperi, no vymenia si domáce prostredie.

Tipos extraliga - 30. kolo:


Spišská Nová Ves - Michalovce 7:4 (2:1, 2:3, 3:0)

Góly: 7. Merežko (Nellis, Archambault), 17. Myklucha (Vandas, Valach), 25. Björkung (Džugan, Myklucha), 38. Drábek (Bortňák, Hamráček), 43. Nellis (Björkung, Archambault), 48. Merežko (Bakoš), 54. Burgess (Majdan, Nellis) - 18. Daugavinš (Santos), 22. Zabusovs (Heard), 30. Buc (Bindulis, Santos), 34. Valach (Suja).

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Humenné - Košice 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Góly: 14. T. Faith (Linet), 48. Vaško (Glazkov, Krajňák) - 3. Jokeľ (Havrila, Šedivý), 26. Breton (Havrila), 30. Pollock (Ferenc), 44. Jääskeläinen (Fejes, Berger), 44. Jääskeläinen (Fejes, Berger), 59. Šedivý (Olsson)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Slovan Bratislava - Nitra 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 16. Lukošik (Preisinger), 56. Findlay (Ahnelöv, Ranford)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Nové Zámky - Dukla Trenčín 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 45. Lee - 9. Petráš (Pietroniro, Immo), 22. Conway, 37. Charbonneau (D. Hudec, Giľák), 41. Immo (Baláž, Ahl)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Zvolen - Poprad 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Góly: 44. M. Hults (Zuzin, R. Bondra) - 10. Dmowski (Peresunko, Kotvan), 19. Calof (Urbánek, Brincko), 24. Coulter (Dmowski, Betker), 60. Dmowski (Coulter, Calof)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Liptovský Mikuláš - Banská Bystrica 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Góly: 9. A. Nauš (Lahtinen, Egle), 37. Vasiljev (Egle), 40. Žilka (Mezovský, Uhrík), 59. Quince (Uhrík), 60. Avcin (Mezovský) - 51. Bačík, 55. Hora (Vela)

Detailný prehľad o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tipos extraliga: Spišiaci vyrovnali rekord, skončili sa tri dlhé série