Slováci ešte v polovici zápasu viedli, zlomili ich góly v oslabení

Slovenskí hokejisti do 17 rokov.
Slovenskí hokejisti do 17 rokov. (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
TASR|16. dec 2021 o 19:35 (aktualizované 16. dec 2021 o 21:01)

Dva góly strelil americký útočník Will Vote.

BRATISLAVA. Slovenská hokejová reprezentácia do 17 rokov vstúpila do domáceho Turnaja štyroch krajín v Piešťanoch prehrou s rovesníkmi z USA 2:5.

Mladí Slováci viedli ešte na začiatku druhej tretiny po góle Romana Kukumberga 2:1, ale zámorský súper otočil skóre. Zverenci kouča Rastislava Paľova doplatili na hru v oslabení, v početnej nevýhode inkasovali až trikrát.

"Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper. Amerika má rovnako ako naša osemnástka projekt, keď sú celú sezónu pokope. Napriek tomu, že sme čelili mimoriadne silnému súperovi, tak sme hrali vyrovnaný zápas, najmä v hre päť na päť.

Doplatili sme však na zbytočné vylúčenia, v ktorých sme dostali tri góly. Napriek prehre však chalanom patrí vďaka za predvedený kvalitný výkon," povedal Paľov.

"Som príjemne prekvapený z toho, aký výkon sme predviedli. Myslím si, že sme ukázali, že aj náš ročník 2005 je silný. Musíme na tento výkon nadviazať aj proti Rusom a Čechom a verím, že to bude dobré," doplnil útočník Ondrej Molnár.

Na podujatí stretnú ešte v piatok s Ruskom a v sobotu s Českom. Vo vzájomnom zápase spomenutých krajín zvíťazili Rusi 3:0, najmä zásluhou dvojgólového útočníka Artemijho Nizamejeva.

Turnaj štyroch krajín hráčov do 17 rokov:


Slovensko - USA 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Góly: 20. Molnár (Sisik, Cedzo), 25. Kukumberg (Jobek, Ridzoň) - 20. Smith (Perreault), 33. Vote (Buium), 36. Vote (Moore, Weiermair), 44. Smith (Minnetian, Perreault), 60. Hendrickson (Fisher)

Rozhodovali: Jobbágy, Hronský - Knižka, Šoltés, vyučenia: 7:6, presilovky 0:3, oslabenia: 0:0.

Slovensko: Urban - Eperješi, J. Chromiak, A. Čajkovič, S. Barcík, Kupec, Královič, Sluka, Beluško - Kukumberg, Jobek, Ridzoň - Cedzo, Sisik, Molnár - Pekarčík, Pobežal, Kurila - Pilát, A. Párička, Cisár

USA: Musser - Fisher, Minnetian, Fortescue, Buium, Cleveland, Tobey, Chulz, Janviriya – G. Perreault, Smith, Leonard - Vote, Moore, Weiermair - Slaggert, Sawchyn, Guzzo - Cerrato, Hendrickson, Burnevik.

Česko - Rusko 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 31. Nizamejev (Jeršov), 54. Nizamejev (Telegin), 56. Rjabov (Verbickij, Iľjin)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci ešte v polovici zápasu viedli, zlomili ich góly v oslabení