Kanade strelil lakrosový gól. Útočník Nitry sa nepredstaví na juniorskom šampionáte

Tomáš Pobežal v drese slovenskej reprezentácie.
Tomáš Pobežal v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: t.pobezal/ instagram)
Sportnet|11. dec 2023 o 16:19

Pod Zoborom hrá prvú sezónu medzi seniormi.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Tomáš Pobežal sa definitívne nepredstaví na decembrovom juniorskom šampionáte do dvadsať rokov vo Švédsku.

Sedemnásťročného útočníka vyradilo zranenie, v zápästí má zlomenú kostičku.

Pobežal bol kapitánom reprezentácie do 18 rokov na letnom Hlinka Gretzky Cupe. Na turnaji zaujal najmä lakrosovým gólom spoza brány, ktorý strelil Kanade.

Rodák z Púchova v aktuálnej sezóne pôsobí medzi seniormi v slovenskej extralige, šancu mu dala Nitra. V štrnástich zápasoch stihol zaznamenať dva góly a jednu asistenciu.

Slovenská dvadsiatka sa pripravuje na majstrovstvá sveta na kempe vo Zvolene. Tréner Ivan Feneš bude mať pod Pustým hradom k dispozícii viacero opôr. Platí to o prvokolových výberoch draftu do NHL Filipovi Mešárovi, Daliborovi Dvorskom a Samuelovi Honzekovi.

Dvadsiatka absolvuje po odchode do Švédska prípravné duely s Fínmi (19. decembra o 18.00) a Nemcami (22. decembra o 19.00). MSJ začne 26. decembra o 12.00 proti vlaňajším strieborným medailistom z Česka.

Nominácia SR 20 na kemp vo Zvolene

Brankári: Rastislav Eliaš (HIFK Helsinki/Fínsko), Šichatbudin Gadžiev (Slovan Bratislava), Adam Gajan (Green Bay/USA), Samuel Urban (Sioux City/USA)

Obrancovia: Richard Baran (Victoria/Kanada), Jakub Chromiak (Kingston/Kanada), Jozef Viliam Kmec (Prince George/Kanada), Dávid Nátny (Liptovský Mikuláš), Milan Pišoja (Michalovce), Luka Radivojevič (Örebro/Švédsko), Maxim Štrbák (Michigan State Univ./USA), Boris Žabka (Banská Bystrica)

Útočníci: Peter Cisár (Fargo Force/USA), Alex Čiernik (Västerviks/Švédsko), František Dej (Sherbrooke/Kanada), Dalibor Dvorský (Sudbury/Kanada), Samuel Honzek (Vancouver/Kanada), Roman Kukumberg (Sarnia/Kanada), Patrik Masnica (Slovan Bratislava), Filip Mešár (Kitchener/Kanada), Martin Mišiak (Erie/Kanada), Juraj Pekarčík (Dubuque/USA), Servác Petrovský (Owen Sound/Kanada), Peter Repčík (Drummondville/Kanada), Markus Suchý, Alex Šotek (obaja Poprad), Adam Žlnka (Waterloo/USA)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kanade strelil lakrosový gól. Útočník Nitry sa nepredstaví na juniorskom šampionáte