Slovensko predstavilo nomináciu v príprave na MS U20. Niekoľko hviezd v nej chýba

Slovenskí reprezentanti na MS v hokeji do 20 rokov 2023.
Slovenskí reprezentanti na MS v hokeji do 20 rokov 2023. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. dec 2023 o 10:55

Adam Sýkora sa k mužstvu pripojí až vo Švédsku.

ZVOLEN. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov sa chystá na štart záverečnej prípravy pred blížiacim sa juniorským svetovým šampionátom. Začne ju 11. decembra vo Zvolene.

Trénerský štáb pod vedením Ivana Feneša nominoval na päťdňový kemp 27 hráčov. Nejde však o uzavretý zoznam, šancu majú aj ďalší reprezentanti v kategóriách do 18 či 19 rokov.

„Sme radi, že na zozname je veľa skvelých mien, ktoré pricestujú už do kempu na Slovensku. Platí však, že štartovacia čiara je pre každého hráča rovnaká a aktuálna nominácia zďaleka nie je finálna.

Chlapci sú vo svojich ligách produktívni, čo nás teší. Až samotná záverečná príprava a prípravné duely nám ukážu, ako na tom skutočne sú.

Pevne však verím, že pohodu, ktorú aktuálne majú, prenesú aj do reprezentácie,“ povedal pre hockeyslovakia.sk tréner Ivan Feneš.

Vo Zvolene sa predstavia viaceré opory. Platí to o prvokolových výberoch draftu do NHL Filipovi Mešárovi, Daliborovi Dvorskom a Samuelovi Honzekovi.

Súčasťou nominácie je aj najlepší brankár posledných MS do 20 rokov Adam Gajan či kapitán "osemnástky" na úspešnom šampionáte Maxim Štrbák.

Najmladším hráčom v zostave je 16-ročný Luka Radivojevič. Miesto si vybojoval výbornými výkonmi v lige i v reprezentačných turnajoch.

"Už v lete sa začal jeho veľký hokejový progres počas Hlinka Gretzky Cupu a pokračoval v ňom aj v úvodných týždňoch sezóny. Takéto ťahy so 16-ročnými hráčmi v záverečnej príprave na juniorský šampionát sme si vyskúšali už v minulosti. Či to bol Šimon Nemec, Dalibor Dvorský alebo Maxim Štrbák. Chalani dostali šancu a chopili sa jej výborne,“ zdôvodnil Feneš.

V zostave zatiaľ chýba Adam Sýkora, ktorý by sa mal k mužstvu pripojiť až po presune do dejiska šampionátu do Švédska. O štarte Šimona Nemca alebo Juraja Slafkovského na šampionáte sa zatiaľ z oficiálnych zdrojov nevie nič.

Dvadsiatka absolvuje po odchode do Švédska prípravné duely s Fínmi (19. decembra o 18.00) a Nemcami (22. decembra o 19.00). MSJ začne 26. decembra o 12.00 proti vlaňajším strieborným medailistom z Česka.

Nominácia SR 20 na kemp vo Zvolene

Brankári: Rastislav Eliaš (HIFK Helsinki/Fínsko), Šichatbudin Gadžiev (Slovan Bratislava), Adam Gajan (Green Bay/USA), Samuel Urban (Sioux City/USA)

Obrancovia: Richard Baran (Victoria/Kanada), Jakub Chromiak (Kingston/Kanada), Jozef Viliam Kmec (Prince George/Kanada), Dávid Nátny (Liptovský Mikuláš), Milan Pišoja (Michalovce), Luka Radivojevič (Örebro/Švédsko), Maxim Štrbák (Michigan State Univ./USA), Boris Žabka (Banská Bystrica)

Útočníci: Peter Cisár (Fargo Force/USA), Alex Čiernik (Västerviks/Švédsko), František Dej (Sherbrooke/Kanada), Dalibor Dvorský (Sudbury/Kanada), Samuel Honzek (Vancouver/Kanada), Roman Kukumberg (Sarnia/Kanada), Patrik Masnica (Slovan Bratislava), Filip Mešár (Kitchener/Kanada), Martin Mišiak (Erie/Kanada), Juraj Pekarčík (Dubuque/USA), Servác Petrovský (Owen Sound/Kanada), Peter Repčík (Drummondville/Kanada), Markus Suchý, Alex Šotek (obaja Poprad), Adam Žlnka (Waterloo/USA)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovensko predstavilo nomináciu v príprave na MS U20. Niekoľko hviezd v nej chýba