Najlepšou Slovenkou bola iba 15-ročná brankárka. Prehre však nezabránila

Slovenské hokejistky do 18 rokov.
Slovenské hokejistky do 18 rokov. (Autor: SZĽH/Lukáš Maťokár)
TASR|19. dec 2021 o 09:00

Slovenská osemnástka nestačila na o dva roky mladšie Češky.

Turnaji olympijských nádejí krajín V4 - Katovice

Česko U16 - Slovensko U18 4:3 pp (1:1, 2:1, 0:1 - 1:0)

Góly Slovenska: 18. Fančovičová (Beňáková, Taricsová), 32. Beňáková (Štern), 58. Blichová (Beňáková)

Vylúčenia: 3:4, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 51:25

Diváci: 42

Zostava Slovenska: Debnárová - Sternová, Nilabovičová, Mandelíková, Nemčeková, Mateičková, Galisová, Halušková - Glosíková, Beňáková, Blichová, Štetiarová, Dobiašová, Donovalová, Taricsová, Tóthová, Fančovičová, Senková, Paulínyová

KATOVICE. Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov nestačili v druhom zápase na Turnaji olympijských nádejí krajín V4 v poľských Katoviciach na výber Česka do 16 rokov, ktorému podľahli 3:4 po predĺžení.

V ňom rozhodla o výhre českej "šestnástky" Mazancová. Za najlepšiu hráčku stretnutia vyhlásili 15-ročnú brankárku slovenského výberu Líviu Debnárovú.

Záverečné stretnutie na turnaji mali zverenky trénerky Gabriely Sabolovej odohrať v nedeľu proti rovesníčkam z Maďarska.

Z dôvodu výskytu pozitívneho testu na koronavírus v tábore súperiek však maďarská výprava odcestovala z dejiska turnaja predčasne v priebehu soboty.

O konečnom umiestnení slovenskej ženskej "osemnástky" rozhodne nedeľný zápas Česka s domácim Poľskom.

Pre mladé Slovenky bol turnaj prvou previerkou pred januárovým turnajom A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v maďarskom Győri, ktoré štartujú 9. januára.

V závere kalendárneho roka - 29. a 30. decembra - sa predstavia v rakúskom St. Pöltene v príprave proti domácemu výberu, 4. a 6. januára privítajú na domácej pôde mladé Japonky. Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.

Hlasy po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Gabriela Sabolová, trénerka Slovenska: "Bol to zápas, aký sme očakávali, teda korčuliarsky veľmi náročný. Na môj vkus to bolo až príliš otvorené, veľa prečíslení na jednej aj druhej strane, ale hralo sa vo vysokom tempe. Češky nás výrazne prestrieľali, ale v druhej polovici sme chytili opraty zápasu do svojich rúk a podarilo sa nám vyrovnať.

Žiaľ, v predĺžení sme inkasovali rozhodujúci gól. Ale sme spokojní s tým, že za stavu 1:3 sme sa proti náročnému súperovi dokázali vrátiť do zápasu a vyrovnať. Brankárka Debnárová nás držala v hre a aj vďaka nej nám súperky neušli ešte výraznejšie a mali sme šancu na zvrat. To, že v nedeľu nehráme, sme nemohli ovplyvniť.

Bohužiaľ, taká je doba. Aj my sme museli predchádzajúci zraz ukončiť skôr. Mrzí nás to, ale nič sa nedá robiť, musíme sa prispôsobiť. Maďarky sú náš súper na MS, chceli sme ich preto vidieť vo vzájomnej konfrontácii. Celkovo nám turnaj ukázal, ako na tom sme. Dievčatá, ktoré mali sťažené podmienky, si mohli kvalitne zatrénovať a porovnať sa v medzinárodnej konfrontácii.

Pomohlo to im aj nám. Videli sme ich pokope a spravili sme si obraz o ich výkonnosti. V nedeľu po raňajkách sa pobalíme a pôjdeme domov. Dievčatá budú mať voľno, ďalší zraz bude 26. decembra, začíname testami. Absolvujeme pár tréningov a dva zápasy v Rakúsku.

Toto absolvuje širší káder, čiže všetky hráčky, ktoré pripadajú do úvahy pre MS. Na Silvestra budeme mať dva dni voľno a 2. januára sa stretneme s užším výberom na záverečnej príprave s dvoma zápasmi proti Japonsku. Následne nás už budú čakať MS."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Najlepšou Slovenkou bola iba 15-ročná brankárka. Prehre však nezabránila