Kúdelka hodnotí prípravu pozitívne. Sedemnástku čaká jeden z vrcholov sezóny

Peter Kúdelka.
Peter Kúdelka. (Autor: TASR)
TASR|7. aug 2024 o 15:54

Slovenskí hokejisti odohrajú v Piešťanoch Turnaj piatich krajín.

BRATISLAVA. Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 17 rokov čaká jeden z medzinárodných vrcholov sezóny 2024/2025 už na jej začiatku.

Od stredy 14. augusta sa v Piešťanoch predstaví na kvalitne obsadenom Turnaji piatich krajín za účasti Česka, Nemecka, Švajčiarska a USA.

Hlavný tréner "sedemnástky" Peter Kúdelka spoločne s trénerskými kolegami Ivanom Barankom a Petrom Čížekom absolvovali koncom júla s 34 adeptmi o reprezentačný dres v tejto kategórii hokejové leto.

Prioritou viacdňového kempu v rakúskom Brucku bolo predovšetkým vzájomné spoznávanie.

"Musím povedať, že po konci kempu som bol nadšený z jeho celkového priebehu, motivácie hráčov a ich schopností. Videli sme veľa energie, entuziazmu, snahy i driny.

Hlavná vízia bola, aby sme chlapcov spoznali a vytvorili nomináciu do Piešťan. Chalani ukázali vysokú mieru iniciatívy. Zo zrazu mám veľmi dobrý pocit," uviedol pre hockeyslovakia.sk kouč Kúdelka.

Vybrať z 34-členného menoslovu na hokejovom lete 23 hráčov do nominácie na piešťanský turnaj nebolo jednoduché.

"Ale v zásade sme sa s trénerskými kolegami zhodli pri jej tvorbe na asi deväťdesiatpäť percent, čo je skvelé, pretože sa pozeráme na veci rovnakou optikou. Kritériá, ktoré sme stanovili, nominovaní hráči splnili. Veríme, že v Piešťanoch potvrdia oprávnenosť svojej nominácie."

SR 17 sa zíde na zraze v Piešťanoch v pondelok 12. augusta. Do prvého ostrého zápasu, ktorý ju čaká už v stredu od 17.30 proti Nemecku, nebudú mať tréneri veľa času na to, aby s hráčmi prebrali kompletný herný plán vo všetkých defenzívnych či ofenzívnych činnostiach. Aj preto sa zamerajú predovšetkým na tri oblasti.

"Prvou z nich bude organizácia hry v obrannom pásme, pretože z hľadiska defenzívy chceme byť pripravení stopercentne.

Ďalej budeme pracovať na forčeku v strednom i útočnom pásme a tiež na založeniach, respektíve rozjazdách z obrannej tretiny smerom do útočného pásma.

Samozrejme, veľký dôraz budeme klásť aj na špeciálne tímy, teda presilovkové a obranné zoskupenia," prízvukoval Kúdelka.

Hráčov v sedemnástke s kmeňovým ročníkom narodenia 2008 čaká v ročníku 2024/25 bohatý medzinárodný program. Kvalitne obsadený piešťanský turnaj je jeden z jeho vrcholov, hoci sezóna sa ešte len rozbieha.

"Reprezentácia do 17 rokov má sezónu plnú náročných a ťažkých konfrontácií, čo je neoddeliteľný a dôležitý krok k tomu, aby sme pripravili chlapcov na medzinárodný hokej a domáci šampionát do 18 rokov o dva roky.

Pevne verím, že v každom zápase budeme konkurencieschopní, budeme vedieť plniť taktické pokyny, vytvoríme dobrú partiu a tím, ktorý bude aj výsledkovo úspešný," dodal Kúdelka.

Nominácia SR 17 na Turnaj piatich krajín

Hráči: Nicolas Imriška (BARANI Banská Bystrica), Matej Bereš, Roderik Černák, Marko Požgay, Matej Stankoven, Timur Trebula (všetci HC SLOVAN Bratislava-mládež), Adam Koiš, Adam Obušek (obaja HOBA Bratislava), Karol Varga (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Samuel Kizák, Ivan Matta (HK Dukla Michalovce-mládež), Maxim Šimko (MMHK Nitra), Ján Čurlej (HK´95 Považská Bystrica), Juraj Jonas Ďurčo, Samuel Hrenák, Filip Kovalčík, Kristian Rezničák, Jakub Syrný (HK DUKLA Trenčín), Leo Habda (HK Trnava), Samuel Hybský, Tobias Zvolenský (obaja HKM Zvolen), Denis Čelko (HC Oceláři Třinec), Filip Vavro (Seacoast Performance Academy)

Program Turnaja piatich krajín

STREDA 14. AUGUSTA

13.30 Švajčiarsko – Česko

17.30 Slovensko – Nemecko

ŠTVRTOK 15. AUGUSTA

13.30 Nemecko – USA

17.30 Slovensko – Česko

PIATOK 16. AUGUSTA

13.30 USA – Švajčiarsko

17.30 Česko – Nemecko

SOBOTA 17. AUGUSTA

13.30 USA – Česko

17.30 Slovensko – Švajčiarsko

NEDEĽA 18. AUGUSTA

11.00 Švajčiarsko – Nemecko

14.30 Slovensko – USA

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kúdelka hodnotí prípravu pozitívne. Sedemnástku čaká jeden z vrcholov sezóny