Lepšieho od Ružičku momentálne nenájdete. Body v NHL nezbiera nik rýchlejšie

Adam Ružička v drese Calgary Flames.
Adam Ružička v drese Calgary Flames. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|5. dec 2022 o 11:30

Počas posledného týždňa zaujali najmä dve mená.

BRATISLAVA. Ak chcete radu, ako chytiť šancu a nepustiť ju, zrejme bude najlepšie opýtať sa Adama Ružičku. Nie je to tak dávno, čo nehrával a zápasy sledoval z tribúny. Dnes je v Calgary hviezdou.

Flames potiahol počas posledného týždňa za víťazstvom. Navyše si v NHL upevnil post lídra v štatistike, v ktorej naňho momentálne nemá ani excelentný Jason Robertson. Body zbiera tempom, aké sa často nevidí.

Podobne sa dá písať aj o Samuelovi Honzekovi. Ten prežíva excelentnú preddraftovú sezónu a pokles formy neprichádza, práve naopak. V kanadskej juniorskej WHL atakuje pozície najproduktívnejších hráčov.

Odrazia sa od dobrých výkonov Silvester Kusko a Rastislav Eliaš? A vydrží Alexovi Černikovi forma až do juniorských majstrovstiev sveta?

Samuel Honzek

Honzek sa v rubrike o najlepších Slovákoch v zahraničí objavuje už po niekoľkýkrát. Avšak maximálne oprávnene.

Po vývoji na slovenských ľadoch sa hladko adaptoval na zámorský štýl. Skauti si ho všímajú, nedá sa inak. Je lídrom medzi nováčikmi v juniorskej WHL.

Osemnásťročný Trenčan už teraz rieši preddraftové povinnosti. Ako nedávno priznal pre Šport.sk, okrem dotazníkov už absolvoval aj videohovory s Arizonou Coyotes či Montrealom Canadiens.

Udržiava si vynikajúcu formu. V ostatnom týždni odohral štyri stretnutia. Nebodoval len v jednom, keď jeho Vancouver Giants nestrelili proti Kamloops Blazers ani gól. Vo zvyšných troch ale zaznamenal gól a šesť asistencií.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Lepšieho od Ružičku momentálne nenájdete. Body v NHL nezbiera nik rýchlejšie