Tatar sa rozbehol, Sukeľ je kapitánom. Nemca vychvaľuje tréner

Tomáš Tatar sa raduje z gólu.
Tomáš Tatar sa raduje z gólu. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|31. okt 2022 o 15:00 (aktualizované 31. okt 2022 o 17:17)

V uplynulom týždni zbierali prvé tohtosezónne body viacerí slovenskí hokejisti.

článok sme aktualizovali po ukončení spolupráce Jozefa Baláža s Karlovými Varmi

BRATISLAVA. Keď sa Tomášovi Tatarovi nedarilo, na Slovensku panovali obavy. Jeho budúcnosť sa ťažko predpovedá a bodové suchoty mu nijako nepomáhajú.

Konečne však zažil vydarený týždeň. Zaznamenal prvé body, do štatistík sa zapísal v troch stretnutiach. Patril medzi Slovákov, ktorí zaujali v zahraničných ligách.

Zaujímavé historické prvenstvo má na svojom konte Matúš Sukeľ. Slovenský forvard sa stal historicky prvým zahraničným kapitánom českého Litvínova.

Prvé góly za Karlovy Vary strelil Jozef Baláž, ktorému tréneri nedávajú veľa priestoru. Šimona Nemca chválil tréner po produktívnom zápase.

Slovákom sa darí aj v juniorkách, ktoré majú v rubrike pravidelne svojho zástupcu. Dnes ním je talent Minnesoty Wild Servác Petrovský.

Tomáš Tatar

Najskúsenejší slovenský korčuliar v súčasnej NHL zažil skvelú prípravu. V predsezónnom období bol lídrom mužstva New Jersey Devils, keď nastúpil, skóroval.

Potom ale prišiel začiatok sezóny, po ktorej sa bude rozhodovať o jeho budúcnosti, a bodové hody zmizli tak rýchlo, ako prišli. Tatar nebodoval v prvých piatich stretnutiach.

Smolu konečne prelomil v šiestom. V noci z pondelka na utorok hostili „diabli“ doma Washington Capitals aj s Martinom Fehérvárym v zostave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar sa rozbehol, Sukeľ je kapitánom. Nemca vychvaľuje tréner