Má šestnásť a píše históriu. Mladý Popradčan prekonal 24-ročný rekord

Tobias Pitka v drese slovenskej reprezentácie do 18 rokov.
Tobias Pitka v drese slovenskej reprezentácie do 18 rokov. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
Šimon Čop|28. nov 2022 o 14:40

Prvé body v AHL zaznamenal Martin Chromiak.

BRATISLAVA. Počas uplynulého týždňa zažiarilo v zahraničí ďalšie menej známe slovenské meno. Má len šestnásť rokov, preto ho sleduje málokto.

Volá sa Tobias Pitka, pochádza z Popradu, ktorý ho i hokejovo vychoval, a jeho odchod do USA sa zatiaľ ukazuje ako vynikajúci krok. Netrvalo dlho a zo stredoškolskej súťaže prešiel do prestížnej juniorskej ligy.

Nezaostal ani Martin Chromiak. Ten sa teší z prvých bodov v kariére v AHL. Zaznamenal dve asistencie. V AHL sa darilo i Mariánovi Studeničovi.

V ďalšom prehľade Slovákov v zahraničných súťažiach spomenieme dvoch zástupcov z európskych líg. Trojbodový týždeň zažil Tomáš Marcinko, ktorý bol v ostatných dvoch dueloch pri všetkých góloch Třinca. Pri postupe Zugu do štvrťfinále ligy majstrov zas bodoval Peter Cehlárik.

Tobias Pitka

Slovensko má nového historického lídra. Nenápadného, keďže sa o jeho prvenstve veľa nehovorí.

V poprednej juniorskej súťaži v USA už hráva len šestnásťročný mladík. Tobias Pitka sa vo veku 16 rokov, 6 mesiacov a 26 dní stal najmladším Slovákom v histórii USHL. Pred ním držal rekord Jozef Balej, ktorý bol o niekoľko dní starší.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Má šestnásť a píše históriu. Mladý Popradčan prekonal 24-ročný rekord