Mešár pred MS v ohromnej forme. Slovensko sa pýši najlepším brankárom v USHL

Kitchener Rangers s Filipom Mešárom sa radujú z gólu.
Kitchener Rangers s Filipom Mešárom sa radujú z gólu. (Autor: Twitter / Kitchener Rangers)
Šimon Čop|12. dec 2022 o 14:00

Najlepším strelcom českej Tipsport extraligy je prekvapivo Andrej Kudrna.

BRATISLAVA. Slovensko onedlho čakajú majstrovstvá sveta do 20 rokov. Už o dva týždne sa začne najväčší juniorský hokejový sviatok.

Potešujúce je, že viacerí Slováci sa pred šampionátom dostali v zámorí do formy. Zvlášť sa oplatí spomenúť Mateja Marinova, najlepšieho brankára prestížnej juniorskej USHL, či Filipa Mešára, ktorý po zranení zbiera dva body na zápas.

Superlatívmi sa to hemží aj okolo Andreja Kudrnu. Útočník Litvínova je prekvapujúco zatiaľ najlepším strelcom českej Tipsport extraligy, nastrieľal už šestnásť gólov.

Do zoznamu zaujímavých Slovákov v uplynulom týždni v zahraničných hokejových ligách sa dostali aj Adrián Holešinský a Peter Repčík.

Matej Marinov

Najlepší brankár prestížnej juniorskej USHL je Slovák. A čo je ešte lepšie – stále môže reprezentovať na majstrovstvách sveta do 20 rokov.

Ako najvážnejší kandidát na post prvého brankára juniorskej reprezentácie sa zatiaľ javí Marej Marinov. Pred šampionátom ladí formu a posledný týždeň bol len vyústením skvelej sezóny, ktorú zatiaľ zažíva.

Za Fargo Force odchytal dva zápasy. Najprv sa predstavil v noci zo soboty na nedeľu, vzápätí aj o deň neskôr. Obidve stretnutia odchytal proti Omaha Lancers.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Mešár pred MS v ohromnej forme. Slovensko sa pýši najlepším brankárom v USHL