Lopušanová začala EYOF gólom a asistenciou, Slovenky však prehrali

Momentka zo zápasu Slovensko - Švajčiarsko na zimnom EYOF 2023.
Momentka zo zápasu Slovensko - Švajčiarsko na zimnom EYOF 2023. (Autor: SOŠV/Andrej Galica)
Sportnet|22. jan 2023 o 18:25

Slovenky mohol mrzieť najmä záver prvej tretiny.

Zimný EYOF 2023 - hokejový turnaj dievčat

Slovensko - Švajčiarsko 3:4 (1:3, 0:0, 2:1)

Góly: 3. Lopušanová (Karkošková, Tóthová), 48. Tóthová (Lopušanová, Lacková), 55. Karkošková (Eibenová) - 17. Mériguetová (Näfová, Dalessiová), 17. Lovecchiová (Manetschová, Langeneggerová), 20. Müllerová (Dalessiová, Leibundgutová), 45. Vuilleminová (Leibundgutová, Müllerová)

Zostava SR 16: Sumegová - Nogová, Tomaštíková, Eibenová, Večerková, Krištofíková, Kostková, Masláková, Turňová - Tóthová, Lopušanová, Karkošková - Juríková, Feníková, Lacková - Korčeková, Komlošová, Tomasová - Sliacka

SPITTAL. Slovenské hokejistky do 16 rokov prehrali svoj úvodný zápas na podujatí Zimný EYOF 2023 s reprezentantkami Švajčiarska tesne 3:4.

Nepomohol im ani skorý gól Nely Lopušanovej, ktorá nedávno zažiarila na MS do 18 rokov, kde ako štrnásťročná získala cenu MVP turnaja.

Slovenky mohol mrzieť najmä záver prvej tretiny. V 17. minúte najskôr Laure Mériguetová vyrovnala skóre, o trinásť sekúnd neskôr skórovala Shaira Lovecchiová a v 20. minúte upravila už na 3:1 Norina Müllerová.

Slovenský tím sa opäť zapísal do streleckej listiny až v 48. minúte, keď skórovala Ema Tóthová, ktorej na jej presný zásah asistovala aj Lopušanová.

Necelých šesť minút pred koncom strelila kontaktný gól Lenka Karkošková, ale vyrovnávajúci gól sa už slovenským dievčatám nepodarilo streliť.

Zverenky trénerky Nicol Lucák Čupkovej nastúpia ešte na dva duely v základnej A-skupine. V pondelok o 20.00 h proti Rakúsku a v utorok v rovnakom čase proti Fínsku. Po hlavnej fáze budú nasledovať stretnutia o umiestnenie.

Hlas po zápase:

/zdroj: hockeyslovakia.sk/:

Nicol Lucák Čupková, trénerka SR 16: "Mali sme výborný vstup do zápasu. Prvú polovicu prvej tretiny sme mali plno šancí, výborný tlak, ale v 16. minúte sa to zlomilo. Mysleli sme si, že Švajčiarkam dáme desať gólov. Všetky hráčky sa hrnuli dopredu, všetky chceli dať gól. Trikrát sme prepadli a inkasovali sme tri góly.

V druhej tretine sme boli strelecky neefektívne. V šanciach sme sa chceli prekľučkovať až pred bránku, čo sa nedarilo. V tretej tretine sme apelovali na dievčatá, aby viac zakončovali. Prestrieľali sme v nej súperky 19:4, dali sme dva góly. Bol tam aj jeden sporný moment, pri ktorom sme zrejme dali gól. Bohužiaľ, na zápasoch nie je k dispozícii videozáznam.

Rozhodca si bol istý, že to videl správne. My si však myslíme, že to mal byť gól. Bol to rozhodujúci moment. Mohli sme vyrovnať na 4:4. Z prehry sa musíme poučiť. Hokej sa hrá 60 minút, no my sme vypustili v prvej tretine tri minúty, v ktorých sme trikrát inkasovali, čo sa nám stalo osudným.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Lopušanová začala EYOF gólom a asistenciou, Slovenky však prehrali