Deň outsiderov v extralige. Trenčínu zrejme prospel odchod Bokroša, Zámky betonovali

Jacob Cardwell (Trenčín) a Dávid Okoličány (Nitra) v zápase 12. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Dukla Trenčín.
Fotogaléria (14)
Jacob Cardwell (Trenčín) a Dávid Okoličány (Nitra) v zápase 12. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra a HK Dukla Trenčín. (Autor: TASR)
TASR|20. okt 2024 o 20:45

Pozrite si súhrn výsledkov 12. kola Tipos extraligy.

BRATISLAVA. Hokejisti Spišskej Novej Vsi potvrdili výhodu domáceho prostredia a po víťazstve v nedeľňajšom zápase 12. kola Tipos extraligy nad Banskou Bystricou 5:1 sú naďalej na prvom mieste tabuľky.

Spišiaci ako prví v sezóne dosiahli 10 víťazstiev, proti "baranom" ich potiahli najmä útočníci Zack Andrusiak a Stephen Harper, ktorí strelili po dva góly.

Spišiaci využili v zápase až štyri presilovky. Andrusiak je najlepší strelec a najproduktívnejší hráč súťaže s 13 gólmi a 21 kanadskými bodmi.

Plný bodový zisk si na domácom ľade pripísali aj hráči Nových Zámkov, ktorí ukončili sériu siedmich zápasov bez bodu víťazstvom nad Slovanom Bratislava 2:0.

Pre hostí to bol prvý zápas v sezóne bez streleného gólu. Presný zásah, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, strelil už v 4. minúte obranca Kalle Maalahti, pre ktorého to bol v druhom zápase prvý extraligový gól.

Brankár Jason Grande vychytal prvé čisté konto v najvyššej slovenskej súťaži. Novozámčania nastúpili už aj s obrancom Shawnom Lalondeom a útočníkom Romanom Karaffom, ktorého získali na hosťovanie z HC Košice.

Fotogaléria zo zápasu HK Nitra - HK Dukla Trenčín (Tipos extraliga - 12. kolo)

Dres Slovana si prvýkrát obliekol útočník Austin Ortega, pre zranenie im naopak chýbal obranca Sena Acolatse, ktorý by mal absentovať 6-8 týždňov.

Na priebežné druhé miesto za Spišskú Novú Ves poskočili hráči HC Košice. V šlágri nedeľňajšieho programu zvíťazil na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 4:2.

Michalovce prvýkrát v sezóne prehrali v dvoch zápasoch za sebou, v piatok podľahli domácim Spišiakom 1:5.

Po trojzápasovej absencii sa do zostavy "oceliarov" vrátil kapitán Michal Chovan a na víťazstve sa podieľal dvoma gólmi a asistenciou.

Košičania nastúpili už aj s najnovšou akvizíciou Olivierom Archambaultom, ktorý v "košickom" debute asistoval pri prvom góle hostí.

Hokejisti Dukly Trenčín nastúpili v Nitre prvýkrát pod vedením Pavla Mihálika, ktorý by mal tím viesť dočasne po odvolaní hlavného trénera Ernesta Bokroša.

Na ľade majstra sa im podarilo ukončiť sériu troch prehier, no naďalej sú na chvoste tabuľky bodovo vyrovnaní s Liptovským Mikulášom a Novými Zámkami.

Fotogaléria zo zápasu Spišská Nová Ves - Banská Bystrica (Tipos extraliga - 12. kolo)

V drese Nitry opäť nastúpil brankár Erik Šebo, keďže stabilná brankárska dvojica Libor Kašík, Sami Aittokallio má zdravotné problémy.

Brankár HK Poprad Adam Vay si druhýkrát v sezóne udržal čisté konto, ktorým pomohol k víťazstvu na ľade Zvolena 2:0.

Domáci nenadviazali na tri víťazstvá po sebe a po siedmich góloch v piatkovom zápase so Žilinou (7:2) strelecky zlyhali. "Kamzíci" zvíťazili už v ôsmom vzájomnom zápase po sebe.

Z cenných dvoch bodov sa tešili aj hráči Liptovského Mikuláša, ktorí doma proti nováčikovi súťaže Žiline prehrávali po dvoch tretinách 0:2. Ešte v 57. minúte bol stav 1:3, no góly Maxa Gerlacha a Daniela Tkáča posunuli zápas do predĺženia.

Liptáci dokonali obrat v samostatných nájazdoch, v ktorých skórovali Daniel Tkáč, Martin Réway a Brendan Ranford, ktorý si pripísal víťazný gól.

Ten bol jeho premiérový v drese Liptákov. Pre Liptovský Mikuláš to bolo druhé víťazstvo po sebe, Žilina prehrala uplynulé tri duely.

Tipos extraliga - 12. kolo:


HK Spišská Nová Ves - HC MONACObet Banská Bystrica 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)

Góly: 10. Harper (Ford, Andrusiak), 10. Harper (Hannoun, Andrusiak), 17. Andrusiak (Žiak, Ford), 39. Andrusiak (Žiak, Ford), 48. Majdan (Ališauskas) – 28. Adams (Scarlett, Petriska)

Viac informácií o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

HC Mikron Nové Zámky - HC Slovan Bratislava 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 4. Maalahti (Kováč, Ondrušek), 26. Golod (Slovák, Tvrdoň)

Viac informácií o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

HK Dukla Ingema Michalovce - HC Košice 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

Góly: 33. Daugavinš (Bodák, Slováček), 58. Valach (Rockwood) - 22. Golod (Archambault, Teves), 30. Martel (Jääskeläinen), 35. Chovan (Jääskeläinen), 51. Chovan (Bartánus)

Viac informácií o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

HKM Zvolen - HK Poprad 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 4. Murphy (Kotvan, Suchý), 48. Cracknell (Calof, Turan)

Viac informácií o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Hk 32 Liptovský Mikuláš - Vlci Žilina 4:3 sn (0:0, 0:2, 3:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 45. Hraško (Avtsin, Sukeľ), 57. Gerlach (Avtsin, Foote), 59. Tkáč (Ranford, Quince) – 28. Lukosevicius (Jones, Košarišťan), 39. Varga (Miller, Galamboš), 56. Jones

Viac informácií o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

HK Nitra - HK Dukla Trenčín 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 20. Hrnka (Auk, Bajtek) – 4. Josling (Cardwell, Stapley), 26. Schmiemann (Green, Josling), 53. Leskinen (Cardwell, Josling), 60. Leskinen (Green)

Viac informácií o zápase nájdete na tomto odkaze >>>

Tabuľka: Tipos extraliga

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Deň outsiderov v extralige. Trenčínu zrejme prospel odchod Bokroša, Zámky betonovali