Hokejový Slovan odmietol ruské špekulácie o návrate do KHL

Tréner Ján Pardavý na lavičke HC Slovan Bratislava.
Tréner Ján Pardavý na lavičke HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet|20. sep 2022 o 13:45

Slovan pôsobil v KHL v rokoch 2012 až 2019.

BRATISLAVA. Vedenie HC Slovan Bratislava dementovalo akékoľvek úvahy o spojení klubu s KHL, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach.

Twiterové konto KHL Talk publikovalo správu s týmto znením:

"Vzhľadom na stanovisko vedenia klubu HC Slovan môžeme predpokladať, že klub uvažuje o návrate KHL v krátkodobej až dlhodobej budúcnosti."

Úradujúci slovenský majster reagoval vyhlásením, podľa ktorého Slovan nie je v žiadnom kontakte s touto ligou od mája 2019.

"Súčasní akcionári viackrát verejne deklarovali, že klub nemá v úmysle túto súťaž hrať v krátkom, strednedobom ani žiadnom inom horizonte," píše sa v ňom ďalej. 

Majiteľ HC Slovan Rudolf Hrubý v nedávnom rozhovore pre Sportnet obhajoval stanovisko SZĽH v otázke ďalšieho pôsobenie hráčov z KHL v slovenskej reprezentácii, ale tému prípadného návratu Slovana do ruskej ligy vôbec neotvoril.

Slovan pôsobil v KHL v rokoch 2012 až 2019. Dvakrát sa prebojoval do play off súťaže, v ktorej hrali aj kluby z Fínska, Lotyšska, Česka či Chorvátska.

Po ruskej invázii na Ukrajinu ligu opustil Jokerit Helsinki aj Dynamo Riga. Okrem ruských klubov v súťaži zostala ešte kazašská Astana, bieloruské Dinamo Minsk a čínsky Kunlun.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Hokejový Slovan odmietol ruské špekulácie o návrate do KHL