Ďalšie rekonštrukcie štadióna, v Dubnici odklepli 120-tisíc eur

Hokejisti Dubnice na ilustračnom zábere.
Hokejisti Dubnice na ilustračnom zábere. (Autor: spartakdubnica/instagram)
SITA|16. aug 2022 o 12:45

Hokejový štadión bude mať nové mantinely.

DUBNICA NAD VÁHOM. Dubnický zimný štadión bude mať už čoskoro nielen zrekonštruovaný chladiaci systém, ale aj nové mantinely okolo ľadovej plochy.

Mestskí poslanci na rokovaní zastupiteľstva v rámci štvrtej tohtoročnej úpravy rozpočtu vyčlenili na nákup nových mantinelov 120-tisíc eur.

Staré mantinely na dubnickom zimnom štadióne odstránili pri stavebných úpravách, ktoré si vyžiadala prebiehajúca rekonštrukcia chladiaceho systému.

„Mantinely sú už nevyhovujúce a nespĺňajú platné normy Slovenského zväzu ľadového hokeja. V záujme zabezpečenia prevádzky zimného štadióna preto ich výmenu považujeme za nevyhnutnú," poznamenal vedúci dubnického stavebného úradu Jozef Králik.

Ako ďalej doplnil, pôvodné mantinely mesto využije na novom hokejbalovom ihrisku, ktoré aktuálne buduje v areáli Základnej školy s materskou školou Pavla Demitru v rámci modernizácie školského športového areálu.

Bez zdržaní pokračuje na zimnom štadióne aj miliónová rekonštrukcia chladiaceho systému, ktorý bol v havarijnom stave.

„Momentálne kladieme prvú vrstvu betónového podkladu pod ľadovú plochu. Nová technológia chladenia prispeje nielen k úspore prevádzkových nákladov, ale aj k efektívnejšej prevádzke ľadovej plochy," dodal Králik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Ďalšie rekonštrukcie štadióna, v Dubnici odklepli 120-tisíc eur