Slovenská sedemnástka odcestovala do USA, v tíme aj pätnásťročný talent

Hokejová reprezentácia do 17 rokov.
Hokejová reprezentácia do 17 rokov. (Autor: hockeyslovakia/ Jakub Homoľa)
SITA|5. aug 2022 o 11:58

Mladí hokejisti odohrajú v USA Turnaj piatich krajín.

BRATISLAVA. Slovenskí hokejoví reprezentanti do 17 rokov sú už na ceste do dejiska Turnaja piatich krajín v americkom Colorado Springs.

V dňoch 10. až 13. augusta si na prestížnom podujatí zmerajú sily s rovesníkmi z Nemecka, Česka, Švajčiarska a USA, ešte predtým absolvujú prípravný duel s domácimi Američanmi.

Hlavný tréner Rastislav Paľov zobral na turnaj 22 hráčov na základe ich výkonov vo výcvikových táboroch v Poprade a Zvolene. Okrem útočníka Michala Svrčeka (2007) sú všetci z ročníka 2006.

"Presvedčil nás dobrým korčuľovaním, je silný s pukom a takisto má prehľad o hre. Preto sme mu dali príležitosť, aby sa ukázal. Mali sme záujem aj o ďalšieho hráča z ročníka 2007, Jána Chovana, ale, bohužiaľ, fínsky klub Tappara Tampere ho neuvoľnil.

Nominácia SR U17 na Turnaj piatich krajín v Colorado Springs

Brankári: David Pohanka (HC Slovan Bratislava-mládež), Sebastián Bodnár (HC Košice)

Obrancovia: Branislav Král (HC Slovan Bratislava-mládež), Samuel Kupec (HK Dukla Trenčín), Fabian Andrej Ličko (HA Zdena Cígera 21), Jakub Harvánek (MsHKM Žilina), Sebastián Mitro (HC Kometa Brno/ČR), Branislav Barger (HC Košice), Andrej Fabuš, Bruno Bajza (obaja HC Slovan Bratislava)

Útočníci: Tobias Bachratý (Barani-HŠMH Banská Bystrica), Jakub Mikulec (HC Slovan Bratislava), Theo Kiss, Markus Saxa, Michal Liščinský (všetci HC Košice), Pavol Prokopovič (HK Mládež Michalovce), Tobias Pitka (HK ŠKP Poprad), Alex Miroslav Zálešák (MHKM Skalica), Michal Feranec (HK Dukla Trenčín), Michal Svrček, Michal Valášek (obaja MsHKM Žilina), Andrej Tomašec (KooKoo/Fín)

Budeme ho chcieť vidieť na nejakom z ďalších turnajov, aby sme ho lepšie spoznali. Rovnako sú otvorené dvere aj pre iných mladších hráčov," uviedol Paľov na margo nominácie pre Slovenský zväz ľadového hokeja.

Slovenská sedemnástka odohrá na turnaji štyri zápasy v priebehu štyroch dní. V stredu 10. augusta nastúpi proti Nemecku (23.00 h SELČ), vo štvrtok 11. augusta sa stretne s Českom (12.8. o 3.00 h SELČ), v piatok si zmeria sily s Američanmi (13.8. o 3.00 h SELČ) a v sobotu absolvuje záverečný duel proti Švajčiarom (23.00 h SELČ).

Prípravný súboj proti výberu USA je na programe v nedeľu 7. augusta (8.8. o 0.30 h SELČ).

"Teší nás, že absolvujeme aj jeden prípravný súboj, ktorý hráčom pomôže v adaptácii na užšie klzisko a nové prostredie. Budeme vďaka nemu lepšie pripravení na turnaj a môžeme ešte prípadne odstrániť nedostatky.

V USA chceme hrať aktívny hokej. Bude to o korčuľovaní, efektivite zakončenia. Hráčov sme sa v tréningoch snažili pripraviť na to, aby boli schopní zvládnuť štyri zápasy za štyri dni.

Posledné tréningy v Bratislave boli náročnejšie, zameriavali sme sa aj na kondičnú stránku. V dejisku podujatia sa budeme venovať viac systému hry, aby sme boli nachystaní na zápasy," doplnil Paľov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenská sedemnástka odcestovala do USA, v tíme aj pätnásťročný talent