Hokejový BOSS: Ak Pánik zostane v Slovane, nebude trénovať ešte menej? (podcast)

Boris Valábik, Ondrej Rusnák a Stano Benčat debatujú v podcaste Hokejový BOSS.
Boris Valábik, Ondrej Rusnák a Stano Benčat debatujú v podcaste Hokejový BOSS. (Autor: Honzo Blaško)
Sportnet|11. okt 2024 o 14:45

Prečo je Spišská Nová Ves hokejový úkaz.

BRATISLAVA. S novou hokejovou sezónou vtrhol na scénu nový hokejový videopodcast.

Boris Valábik, Ondrej Rusnák a Stano Benčat v ňom na portáli Sportnet debatujú (najmä) o hokeji na Slovensku, aj preto názov Hokejový BOSS.

Čomu sa venovali v druhej časti?

  • Čím to je, že na Spiši dokážu za málo peňazí ponúknuť hokejový koncert?
  • Aké slovo desí komentátora?
  • Na ktorom slovenskom štadióne to vyzerá horšie ako v Rumunsku?
  • Bola kritika rozhodcov od trénera Liptákov Juraja Faitha oprávnená?
  • Čo si myslí trio V-R-B o Jurajovi Slafkovskom a jeho kritike hokejového zväzu?

Azda najväčším prekvapením v doterajšom priebehu sezóny sú - z negatívneho hľadiska - výkony Zvolena. Pred sezónou s určitosťou ašpirant na titul je s piatimi bodmi predposledný. Trápi sa nielen výsledkovo, ale aj herne.

V ohrození je určite aj tréner Martin Štrba. Keď sa naši insideri rozprávali v prvej časti podcastu o tom, ktorého kouča odvolajú prvého, duo Rusnák, Benčat sa zhodlo práve na trénerovi Štrbovi.

„Vidíme, že môj tip na Ernesta Bokroša asi nebude správny. Zdá sa, že ste to lepšie odhadli,“ reagoval Valábik

„Zápas Zvolena som aj komentoval. Na tom tíme som nevidel systém. Nikdy nechcete byť v pozícii mužstva, proti ktorému sa hrá druhým ľahko. V zápase so Slovanom sa toto Zvolenu stalo. Nič nevymysleli.

Aj keď nahodia puk, chýba tam tlak do bránky, hra telom, snaha obrať súpera okamžite o puk. Zvolenskí legionári sú navyše malí. Neviem, či ich takto vyskautovali a bol to ich zámer, aby boli viac technickí, ale ten tím mi príde mäkký,“ tvrdí Valábik.

Pozrite si druhú časť podcastu Hokejový BOSS

„Zvolen je mužstvo, ktoré dlhodobo budilo rešpekt. Od odchodu trénera Oremusa sa to ale zmenilo. Viacero trénerov sa obmenilo, pritom kostra kádra zostala. Prebral ju niekto? Nie. Akoby sa nevedia upratať, navyknúť si na nejaký systém,“ doplnil Rusnák.

Aj preto sa Zvolen stal nositeľom pomyselného PANIX Indexu, teda tímu, kde je momentálne najväčšia panika a dôvod na nepokoj.

Keď sme už pri panike, tak v Slovane hrá Richard Pánik.

„Za mňa je to win-win situácia pre Slovan aj Pánika. Hrá celkom dobrú ligu, rozohrá sa a môže sa ešte v Európe posunúť ďalej. Našu ligu výkonnostne prekračuje, jeho prístup môže inšpirovať aj ďalších,“ hovorí Rusnák. 

S týmto tvrdením sa však ďalší diskutujúci nezhodli.

„Je o ňom známe, že nebyť nie ideálnych návykov a naopak vďaka lepšiemu prístupu, mohol byť stále v NHL. On je však v slovenskej lige a kluby mení veľmi často. Navyše, o jeho komplikovanej povahe svedčí aj fakt, že stále má problémy so slovenskými novinármi. Viem, že v Slovane si dal podmienku, že hovoriť síce bude, ale len s vybranými médiami,“ dodáva Benčat.

„Si opatrný, ako o ňom hovoríš, ale nemusíš byť. Aj tak ti rozhovor nedá,“ začal s úsmevom Valábik a pokračoval:

„Toto sa o ňom hovorí aj v zámorí, o jeho prístupe. On má neskutočné kvality. Je prototyp hokejistu. Veľký, dobrý korčuliar, silný, má nenormálnu strelu, úžasné videnie na ľade, vyhýbajú sa mu zranenia. Ale niekde sa stala chyba. A je tu teda riziko.

Ak zostane v našej lige, nebude trénovať ešte menej? On tu totiž vyčnieva, jasne to bolo vidno aj vo Zvolene. Keď chcel, zapojil sa do útoku, ale mal aj momenty, že ak nedostal presnú prihrávku, tak súboj radšej vypustil. Pozor, nemykal plecami, takýto body language nemal, skôr nešiel za pukom,“ doplnil Valábik. 

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hokejový BOSS: Ak Pánik zostane v Slovane, nebude trénovať ešte menej? (podcast)