Nováčikovia v Ramsayho výbere sú nadšení. Nečakali, že im zazvoní telefón

Maroš Jedlička.
Maroš Jedlička. (Autor: hockeyslovakia.sk)
Nikola Baďová|9. nov 2022 o 21:00

Slovensko obhajuje na turnaji Nemecký pohár druhé miesto.

BRATISLAVA. Pre šesticu hokejistov bude Nemecký pohár premiérou v národnom drese. Slovensko poslalo na turnaj mladý tím s vekovým priemerom 24 rokov. 

Nominácia sa skladá z hráčov z českej a slovenskej extraligy. Na poslednú chvíľu ju odriekli pre zdravotné dôvody brankár Matej Tomek, obrancovia Peter Čerešňák a Andrej Golian a útočníci Andrej Kollár a Róbert Lantoši.

„Najprv som bol ako náhradník, ale keď vypadli nejakí chalani, tak som sa tu ocitol,“ prezradil Patrik Marcinek. 

Dvadsaťštyriročný útočník pozvánku do reprezentácie nečakal. „Veľmi som sa tešil, keď mi zazvonil telefón. Je to pre mňa nový impulz,“ dodal. 

Vytipovali si Jedličku

Nemecký pohár 2022

Štvrtok 10. november:

Slovensko - Rakúsko 16.15 h

Sobota 12. november:

Slovensko - Dánsko 14.30 h

Nedeľa 13. november:

Slovensko - Nemecko 14.30 h

Omladený káder nie je pre slovenský výber žiadnou novinkou. Minulý rok zažil premiéru na Nemeckom pohár sedemnásťročný Filip Mešár, ktorý patril k najlepším slovenským hráčom. 

„Uvidíme, ako sa s ponúknutou príležitosťou chlapci vyrovnajú,“ povedal generálny manažér slovenskej reprezentácie, ktorý v mladíkoch vidí perspektívu do budúcna. 

Miroslav Šatan uviedol, že niektoré tváre mal vytipované už dlhšie. „Z minulého roku sme mali vyhliadnutého Maroša Jedličku, ktorý sa žiaľ nešťastne zranil pred koncom sezóny. Chceli sme mu dať šancu už vtedy, ale nestalo sa.“

Jedlička vlani patril k oporám Zvolena a tréner Peter Oremus bol z neho nadšený. Rodák z Trnavy pravidelne nastupoval v základnej zostave. Odohral v 44 zápasov a nazbieral 36 bodov. Hral v prvom útoku a nasadzovali ho aj na presilové hry.  

V štvrťfinálovom súboji však mladíka nešťastne podkopol obranca Jake Cardwell a odniesli si to väzy v kolene. Jedlička prišiel o zvyšok sezóny a o prípravný kemp na májové majstrovstvá sveta vo Fínsku. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nováčikovia v Ramsayho výbere sú nadšení. Nečakali, že im zazvoní telefón