Zlepšoval sa každým zápasom. Goljer nakopol Slovákov k výhre rekordným gólom

Adam Goljer oslavujúci svoj premiérový gól na Hlinka Gretzky Cup.
Adam Goljer oslavujúci svoj premiérový gól na Hlinka Gretzky Cup. (Autor: X / vretenicka)
Peter Vretenička|10. aug 2024 o 19:05

K oceneniu pre hráča zápasu pridal najmladší hráč turnaja tiež historický zápis.

EDMONTON. Slovenská reprezentácia do 18 rokov zásluhou piatkovej výhry 5:2 proti Nemecku obsadila na tohtoročnom Hlinka Gretzky Cup výborné 5. miesto, čo je zároveň po striebre z roku 2021 jej druhé najlepšie umiestnenie v histórii turnaja.

Za najlepšieho hráča slovenského výberu v zápase o umiestnenie bol vyhlásený obranca Adam Goljer. Trenčiansky odchovanec svojim premiérovým gólom na turnaji otváral skóre duelu a neskôr ešte prihrával na piaty gól, ktorý definitívne zlomil odpor súpera.

Svoj gól strelil vo veku 16 rokov, 2 mesiace a 2 dni, čím sa stal najmladším skórujúcim slovenským obrancom v histórii turnaja. Doteraz patril tento rekordný zápis Maximovi Štrbákovi, ktorý v roku 2021 skóroval proti Švédsku vo veku 16 rokov, 3 mesiace a 22 dní.

VIDEO: Gól Adama Goljera proti Nemecku

Výkony Adama Goljera sa každým zápasom zlepšovali a pýtal si nimi väčší priestor. Prestížne podujatie hrané v Edmontone zakončil ako druhý najvyťaženejší obranca slovenského výberu.

Mal tak nemalý podiel na ďalšom zaujímavom zápise – za celý turnaj slovenský tím inkasoval iba 13 gólov, čo je najnižšie číslo od roku 2006.

Pri pohľade na hru talentovaného mladíka by málokto tipoval, že bol na tohtoročnom Hlinka Gretzky Cup najmladším obrancom a celkovo druhým najmladším hráčom.

Tým vôbec najmladším bol jeho krajan Timothy Kazda, ktorý sa v úvodnom zápase proti Švédsku postaral tiež o zaujímavý zápis. Stal sa historicky tretím najmladší skórujúcim Slovákom.

VIDEO: Gól Timothyho Kazdu proti Švédsku

Adam Goljer aj Timothy Kazda sa môžu zúčastniť Hlinka Gretzky Cup aj v budúcej sezóne, ktorá bude pre ročník 2008 špeciálna. Jej vrcholom bude svetový šampionát v domácom prostredí, keďže Majstrovstvá sveta 18-ročných bude v roku 2026 hostiť Slovensko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Zlepšoval sa každým zápasom. Goljer nakopol Slovákov k výhre rekordným gólom