Slováci triumfovali v Rige. Nemali sme slabšiu chvíľku, chválil tréner

Slovenskí hokejisti do 16 rokov.
Slovenskí hokejisti do 16 rokov. (Autor: SZĽH/Jakub Homoľa)
TASR|10. feb 2023 o 22:00

Domácim hokejistom nastrieľali až sedem gólov.

Turnaj hráčov do 16 rokov - Riga

Slovensko - Lotyšsko 7:2 (3:1, 0:1, 4:0)

Góly: 7. Hukel (Slovák, Dravecký), 10. Stas (Hukel), 19. Mišiak (Chovan, Tomík), 52. Dubravík (Mišiak), 53. Chovan (Tomík, Dravecký), 57. Svrček (Dubravík, Kohút), 58. Dravecký (Chovan, Mišiak) - 1. Latvens (Murnieks, Auzinš), 29. Murnieks (Saperins).

Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, Rozhodovali: Bušš – Odinš, Deparis, 245 divákov.

Zostava SR 16: Šály - Dravecký, Vajko, Rusznyak, Kalman, Kohút, Grečmal, Uhlík, Fülöp - Tomík, Chovan, Mišiak - Chrenko, Svrček, Dubravík – Bórik, Čunderlík, Saloň - Hukel, Stas, Slovák.

RIGA. Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov zaznamenala na Turnaji troch národov v Rige prvé víťazstvo. Domácich rovesníkov zdolala 7:2.

V sobotu od 12.00 SEČ si mladí Slováci zmerajú sily s domácim výberom do 17 rokov, ktorý zatiaľ na podujatí vyhral oba zápasy.

„Výborná reakcia tímu nielen na nevydarený duel so Švajčiarmi z hľadiska nepremenených šancí, ale aj na skutočnosť, že s Lotyšmi sme už po dvadsiatich sekundách prehrávali 0:1. Chlapci na to zareagovali skvele.

Od prvej sekundy si išli po víťazstvo. Nemali sme žiadnu slabšiu chvíľku. Na rozdiel od súboja so Švajčiarmi sme tentoraz vypracované šance dokázali premeniť,“ povedal pre hockeyslovakia.sk tréner Ivan Králik.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci triumfovali v Rige. Nemali sme slabšiu chvíľku, chválil tréner