Hokejisti už toho majú dosť: Do nákupných centier ľudí pustia a na šport nie?

Momentka zo zápasu Tipos extraligy medzi HC Košice a HK poprad.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy medzi HC Košice a HK poprad. (Autor: TASR - František Iván)
Patrik Fotta|18. dec 2021 o 00:20

Reálne hrozí koniec sezóny, hovorí Marek Bartánus.

KOŠICE. "Chcel by som poprosiť a zároveň apelovať na vládu, aby sa k nám hokejistom obrátila čelom.

Boli by sme radi, ak by umožnili vstup divákom na štadióny v obmedzenej kapacite a aspoň tým, ktorí sú zaočkovaní alebo prekonali covid," povedal útočník HK Poprad Dávid Skokan.

Bývalý slovenský reprezentant a účastník dvoch MS reagoval po zápase Tipos extraligy medzi Košicami a Popradom (1:4) na spoločné vyhlásenie všetkých extraligových klubov.

"Je smutné, že deti nemôžu športovať. Ja osobne nepodceňujem žiadne z opatrení. Zdravie je pre mňa na prvom mieste. Na druhej strane, ak sú viaceré výnimky, aj tu by sa mohol nájsť kompromis a pustiť ľudí na štadióny," uviedol Skokan.

Rovnako vníma celú situáciu aj skúsený útočník Košíc Marek Bartánus. Podľa 34-ročného rodáka z Liptovského Mikuláša by mali nájsť kompetentní kompromis, aby nedošlo k zrušeniu ďalšej sezóny.

"Nejaké dotácie za aktuálny ročník boli sľúbené, ale kluby z nich zatiaľ nič nedostali. Druhá vec je, že všade vo svete môžu zaočkovaní chodiť na štadióny a deti môžu normálne trénovať. U nás sa nič nedeje a pomaly všetko je zakázané," povedal Bartánus.

Bartánus: Reálne hrozí koniec sezóny

Jeden z lídrov košického tímu verí, že vláda napokon vypočuje argumenty klubov a povolia návrat divákov na športoviská.

"Prečo by ľudia, ktorí majú covid pasy a chodia do nákupných centier, nemôžu prísť na hokej. Ľudia sú teraz pred sviatkami natlačení v obchodoch, ale na šport či kultúru ísť nemôžu," uviedol Bartánus.

"Kluby predsa nemôžu hrať donekonečna bez divákov a lákať sponzorov na reklamy, ktoré vidia len z televíznych prenosov. Všetko je o diskusii a nájdení kompromisu. Už nám reálne hrozí koniec sezóny," dodal Bartánus.

Ak sa sezóna skončí predčasne, hráčom by ich kluby pravdepodobne vyplatili len časť z toho, čo mali sľúbené v zmluve.

"Sme živitelia rodín a tak, ako klub potrebuje peniaze zo vstupného, rovnako ich potrebujeme aj my hráči. Máme úvery, rodiny a deti. A pokiaľ kluby nebudú mať financie, tak je zrejmé, že nebudú mať z čoho platiť nás hráčov," skonštatoval Skokan.

Káder ešte treba doplniť, vraví Skokan

Košičania nastúpili proti Popradu v špeciálnych dresoch pri príležitosti storočnice hokeja v meste. Po prehre 1:4 však priznali, že ich výkon nebol hodný slávnostných dresov.

"Som sklamaný. Jednoznačne potrebujeme niečo zmeniť. Musíme ukázať väčšiu túžbu po víťazstve ako súper, proti ktorému nastúpime. Dresy, v ktorých sme nastúpili, sú krásne, dýcha z nich história. Škoda len, že sme v nich nevyhrali," povzdychol si Bartánus.

Košickí hokejisti nastúpili proti Popradu v špeciálnej sade dresov.
Košickí hokejisti nastúpili proti Popradu v špeciálnej sade dresov. (Autor: TASR - František Iván)

Košičania prehrali štvrtý zo šiestich posledných zápasov. Alarmujúca je najmä ich strelecká efektivita. V spomínaných dueloch strelili iba 10 gólov, čo je priemer len 1,7 gólu na zápas.

"Musíme o sebe vážne popremýšľať, pretože takto to ďalej nejde. V presilovke pomaly ani nezakončíme na bránu.

Je tam už aj nejaká nervozita a puky nám odskakujú z hokejok. Verím však, že máme skúsených hráčov a dokážeme to zvládnuť," povedal Bartánus.

Popradčania po horšom období začali zbierať body a stúpať v tabuľke vyššie. Na Košice strácajú aktuálne už len jeden bod, pričom majú o zápas menej.

"Potrebujeme ešte doplniť káder, ak chceme pomýšľať na úspech. Chceme hrať kvalitný hokej a na ten potrebujete kvalitných hráčov. Ak sa pred play off posilníme, mužstvo bude mať veľkú silu," skonštatoval Skokan.

Kaskinen vylúčil osobné problémy s Tanseym

Skokan po zápase v Košiciach vyzdvihol prínos nového trénera Coreyho Neilsona:

"Je to prvý kanadský tréner v Poprade. Je to trochu iné. Museli sme si zvyknúť, že sa veľa vecí prekladá. Človek sa učí celý život," pousmial sa popradský útočník.

Podľa popradského trénera predviedli jeho zverenci v súboji s Košicami výborný výkon.

"Hrali sme excelentne. Výborne sme napádali a dostávali ich obranu pod obrovský tlak. Zblokovali sme veľa striel a ukázali obrovskú vôľu po víťazstve. Bol to asi najlepší zápas od kedy som prišiel do Popradu," uviedol Neilson.

Tréner Košíc Kalle Kaskinen sa na tlačovej konferencii stručne vyjadril k odchodu obrancu Kevina Tanseyho, ktorý vyvolal veľký rozruch medzi fanúšikmi:

"Ideme ďalej s hráčmi, ktorých máme v tíme. Počas sezóny dochádza k zmenám v kádri, čo je úplne prirodzené. Môžem vylúčiť, žeby nás Tansey opustil pre osobné problémy. Hokej je tímový šport a všetky zmeny, ktoré robíme sú pre dobro tímu," povedal Kaskinen.

Na otázku, ako vyzerá situácia s útočníkom Martinom Bellušom a brankárom Dominikom Riečickým sa fínsky tréner vyjadril len stroho.

"Vyhodnocujeme ich stav každý deň. Zajtra budeme možno múdrejší," uviedol Kaskinen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Hokejisti už toho majú dosť: Do nákupných centier ľudí pustia a na šport nie?