Nechoď do bránky, vravel mu otec. On neposlúchol a dnes je národný hrdina

Patrik Rybár predvádzal na ZOH 2022 v Pekingu isté výkony.
Patrik Rybár predvádzal na ZOH 2022 v Pekingu isté výkony. (Autor: TASR/AP)
Stanislav Benčat|21. feb 2022 o 18:00

Pavol Rybár pre syna analyzuje hru súperov.

BRATISLAVA. „Odmala som mu hovoril, nech nie je brankár ako, lebo to bude mať veľmi ťažké. Za nič na svete si to však nenechal vyhovoriť z hlavy a šiel si za svojím. Dnes má bronz z olympiády, tak asi aj dobre urobil.“

Aj takto emotívne opísal svoje pocity zo synovho úspechu Pavol Rybár.

Bývalý výborný brankár, ktorý má vo svojej zbierke striebro a bronz z majstrovstiev sveta, sa v posledných dňoch prizeral, ako sa jeho syn Patrik stal jedným z hrdinov národného mužstva.

Pôvodne bol trojka

Brankár Dinama Minsk naskočil do olympijského turnaja ako trojka, no od druhej tretiny skupinového zápasu proti Švédom exceloval.

Proti Nemecku aj v zápase o bronz vychytal čisté konto, Američania mu nestrelili v nájazdoch gól. Olympijský turnaj ukončil s priemerom 0,86 gólu na zápas, úspešnosť zákrokov mal takmer 97%. Neuveriteľné čísla ho vyniesli až do All-Stars zostavy olympijských hier.

„Stále mi to akosi nedochádza, čo sa im podarilo. Emócie sú úžasné. Po zápase so Švédmi sme si vydýchli celá rodina, že to dobre dopadlo. Som šťastný-prešťastný,“ vraví Pavol Rybár.

So synom Patrikom bol počas hier v pravidelnom kontakte. Nerozoberali však otázky, čo nové doma, ale bavili sa o hokeji.

Otec mu robil analýzy, v ktorých sa zameriaval na kľúčové informácie o postavení súperových hráčov pri streľbe a pohybe v okolí bránkoviska. 

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Nechoď do bránky, vravel mu otec. On neposlúchol a dnes je národný hrdina