Presadil sa len Cedzo. Slováci na úvod turnaja poľahky podľahli Fínom

Slovenskí hráči do 20 rokov.
Slovenskí hráči do 20 rokov. (Autor: Hockey Slovakia)
Sportnet|8. nov 2023 o 17:29 (aktualizované 8. nov 2023 o 20:06)

Fínsko strelilo Slovákom päť gólov.

Turnaj piatich krajín hráčov do 20 rokov

Slovensko - Fínsko 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)

Góly: 37. Cedzo - 6. Helenius, 14. Skinnari, 35. Bau, 50. Tolppola, 58. Kiiskinen

Zostava SR: Eliaš (Gadzhiev) – Radivojevič, Nátny (A), Žabka, Pišoja, Královič, Čulík, Nahalka, Sluka – Jenčko, Gabriel, Čiernik (C) – Cedzo, Pobežal, Šotek (A) – Ondriš, Masnica, Dudáš – Suchý, Jendek, Vojtech

CHOMUTOV. Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali úvodný duel na Turnaji piatich krajín v českom Chomutove. Fínsku podľahli hladko 1:5.

O jediný gól Slovenska sa postaral Adam Cedzo, ktorému asistoval Alex Šotek a Tomáš Pobežal.

Po zápase s Fínskom čakajú na mladých slovenských hokejistov stretnutia so Švédskom, Švajčiarskom a napokon aj s domácim tímom.

"Všetci súperi sú zárukou kvality. Nastúpiť proti nim je veľká skúsenosť pre nás, ale najmä pre našich hráčov," povedal tréner Feneš.

Hlas po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Prvá tretina bola z našej strany zoznamovacia s medzinárodným hokejom pre mnohých našich hráčov. Zaostávali sme v osobných súbojoch, fyzickej hre i v rýchlosti či vhadzovaniach. Naša úspešnosť v nich bola žalostná, len 36-percentná. Po prehratých buly sme museli naháňať puk aj Fínov, čo je extrémne vyčerpávajúce. Bol to rozhodujúci faktor.

V útočnej hre sme predviedli veľmi málo. Bolo cítiť obrovský rozdiel medzi hráčmi, ktorí vstupujú do juniorského hokeja a ktorí sú v ňom dlhší čas, respektíve už absolvovali majstrovstvá sveta. Zaplatili sme za to svoju daň. Aspoň druhá tretina spĺňala aké-také kritériá medzinárodného hokeja, ktoré chceme vidieť v našej hre.

V celkovom hodnotením nám však chýbalo veľa aspektov k úspešnému hokeju. Ak súčasní hráči v tíme chcú bojovať o juniorský šampionát, potrebujeme od nich vidieť iný výkon. Už tento zápas nám ukázal, že niektorí z nich sú schopní spĺňať kritériá a dostanú pozvánku do záverečného kempu pred šampionátom. Verím, že proti Švédom predvedieme odlišný výkon napriek tomu, že v Chomutove majú veľmi silný tím."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Presadil sa len Cedzo. Slováci na úvod turnaja poľahky podľahli Fínom