Nevyšiel im úvod ani záver zápasu. Mladí Slováci prehrali na turnaji so Švajčiarskom

Tréner Slovenska U16 Michal Blanár.
Tréner Slovenska U16 Michal Blanár. (Autor: Jakub Homoľa)
TASR|16. aug 2023 o 23:50

Na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene ich čakajú ešte dve konfrontácie.

Turnaj štyroch krajín hráčov do 16 rokov

Slovensko - Švajčiarsko 3:6 (1:3, 2:1, 0:2)

Góly: 14. Stankoven (Ondrejčák, Syrný), 23. Rausa (Kazda, Ďurčo), 29. Habda - 3. Sauthier (Kriesi, Troxler), 6. Bouvard (Guzzi), 17. Kriesi (Sauthier), 33. Dubé (Berger, Achermann), 59. Liniger (Dubé, Bouvard), 60. Troxler

Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0

Strely na bránku: 21:23

Zostava Slovenska U16: Urban - Požgay, Floriš, Šuranyi, Varga, Kovalčík, Imriška, Koiš, Syrný - Kizák, Habda, Matta - Kazda, Ďurčo, Zvolenský - Rausa, Macák, Kubát - Ondrejčák, Stankoven, Rezničák

FÜSSEN. Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov prehrala v úvodnom medzinárodnom vystúpení v sezóne 2023/24 so švajčiarskymi rovesníkmi 3:6.

Na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene ju čakajú ešte dve konfrontácie. Vo štvrtok od 16.00 h nastúpi proti domácim a v piatok od 11.00 proti Rakúsku.

Tréner Michal Blanár má k dispozícii výlučne hráčov s kmeňovým ročníkom narodenia 2008. Pre všetkých bola stredajšia konfrontácia vôbec prvá na medzinárodnom ľade.

Ako po zápase uviedol Blanár, išlo o prvé medzinárodné stretnutie pre všetkých hráčov. "Pripravovali sme ich na to," povedal pre Hockey Slovakia.

Vstup do zápasu videl ako dobrý, no po dvoch indivinduálnych chybách Slovensko inkasovali. "Znížili sme na 1:2, ale prišla ďalšia chyba a skóre bolo 1:3.

Počas prvej prestávky sme chlapcov vyzývali, aby zjednodušili hru, hrali viac tímovo a rozumne. Aby sa vyvarovali zbytočných chýb," doplnil Blanár.

Slovensko na začiatku druhého dejstva hralo dobre, gól dalo v presilovke aj v oslabení. "Vyrovnali sme na 3:3, ale opäť prišla individuálna chyba a gól na 3:4.

V tretej tretine sme sa snažili vyrovnať, preklopiť duel na našu stranu, ale minútu a pol pred koncom si Švajčiari vedenie postili a napokon skórovali aj do prázdnej bránky.

Zápas z nášho pohľadu rozhodli spomínané individuálne chyby. V našej snahe bude odstrániť ich do najbližšieho zápasu," uzavrel Blanár.

Zostávajúci program:

Štvrtok, 17. augusta

16:00 Nemecko – Slovensko

19:30 Švajčiarsko – Rakúsko

Piatok, 18. augusta

11:00 Rakúsko – Slovensko

14:30 Nemecko - Švajčiarsko

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nevyšiel im úvod ani záver zápasu. Mladí Slováci prehrali na turnaji so Švajčiarskom