Slovenky si uctia pamiatku Sádeckého. O ZOH zabojujú so špeciálnymi nálepkami

Slovenské hokejistky počas tréningu.
Slovenské hokejistky počas tréningu. (Autor: TASR)
SITA|8. nov 2021 o 18:45

Súčasťou tímu je sesternica zosnulého Borisa Sádeckého.

BRATISLAVA. Slovenské hokejové reprezentantky už v dejisku tohtotýždňovej olympijskej kvalifikácie absolvovali tréning a pokračujú v príprave na turnaj vo švédskej Lulee.

Zverenky trénera Tomáša Segíňa sa počas minulého týždňa pripravovali v Bratislave, do Švédska sa presunuli v sobotu.

"Boli sme veľmi rady, že sme sa po celodennom sobotnom cestovaní dostali na ľad. Vyskúšali sme si ho rovnako ako mantinely a odrazy pukov od nich.

Vyskúšali sme si aj rozohrávky, zopár systémových vecí a tréning sme zakončili nácvikom presilových hier," zhodnotila 21-ročná Paula Cagáňová na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Tri kvalifikačné zápasy odohrajú slovenské hokejistky od štvrtka do nedele, o jednu miestenku pod piatimi kruhmi budú bojovať v konkurencii domácich Švédok, Francúzok a hráčok Kórejskej republiky.

Prvý duel absolvujú vo štvrtok 11. novembra proti favorizovaným Švédkam.

"Každá z nás sa zodpovedne pripravuje. Jednak kolektívne, jednak individuálne v hlave. Každý súper je zdolateľný. Keď do hry vložíme srdce a všetku snahu, môžeme zdolať každého,“ poznamenala Lívia Kúbeková na HockeySlovakia.sk.

Súčasťou tímu Slovenska je aj Rebeka Sádecká, sesternica zosnulého slovenského reprezentanta Borisa Sádeckého, všetky hráčky preto absolvujú turnaj so špeciálnymi nálepkami na prilbe, ktorými si pripomenú jeho pamiatku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenky si uctia pamiatku Sádeckého. O ZOH zabojujú so špeciálnymi nálepkami