Regenda všetkých zaskočil. Koľko bodov získali Slováci v príprave NHL?

Pavol Regenda.
Pavol Regenda. (Autor: Twitter / Anaheim Ducks)
TASR|9. okt 2022 o 15:15

Najlepším strelcom bol Tomáš Tatar.

NEW YORK. V prípravných zápasoch pred začiatkom zámorskej NHL nastúpilo celkovo 15 slovenských hokejistov. Najviac sa darilo útočníkovi Anaheimu Ducks Pavlovi Regendovi, ktorý v 6 zápasoch získal 7 kanadských bodov.

Priemer bod na zápas dosiahol aj útočník Tomáš Tatar, ktorý nastúpil v drese New Jersey Devils do štyroch zápasov, v ktorých strelil štyri góly.

Okrem 14 korčuliarov sa predstavil aj brankár Jaroslav Halák, ktorý nastúpil v drese New Yorku Rangers do troch zápasov.

Jeden odchytal celý a v pozícii predpokladanej brankárskej dvojky za Igorom Šesťorkinom mal 89,3-percentnú úspešnosť zákrokov.

Bodovo sa najviac darilo Regendovi, ktorý zaujal produktivitou, ktorú dosiahol napriek miestu v tzv. checking line.

Tomáš Tatar.
Tomáš Tatar. (Autor: Twitter / New Jersey Devils)

So 7 plusovými bodmi bol najlepší z tímu. Okrem Regendu a Tatara sa gólovo presadil iba Miloš Kelemen vo farbách Arizony.

V prípravnom období dostali príležitosť aj piati zo šiestich Slovákov, ktorých si kluby vybrali v drafte 2022. Draftová jednotka Juraj Slafkovský si v 6 dueloch pripísal 2 asistencie.

Svoju pozíciu stabilného člena obrany Washingtonu Capitals potvrdil Martin Fehérváry. V štyroch dueloch zaznamenal okrem troch asistencií aj tri plusové body.

Štatistiky slovenských hokejistov v príprave NHL

Štatistiky Slovákov v príprave NHL 2022/2023.
Štatistiky Slovákov v príprave NHL 2022/2023. (Autor: TASR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Regenda všetkých zaskočil. Koľko bodov získali Slováci v príprave NHL?