Po famóznej príprave veľká krivda? Päť dôvodov, prečo Nemca poslali na farmu

Šimon Nemec v drese Uticy Comets.
Šimon Nemec v drese Uticy Comets. (Autor: Twitter / Utica Comets)
Šimon Čop|10. okt 2023 o 13:00

Zavážiť mohla aj jeho zmluva.

NEWARK. Slovenskí fanúšikovia si robili veľké nádeje a ich názor zdieľala aj časť priaznivcov New Jersey Devils. Mnohí si myslia, že si Šimon Nemec zaslúži miesto v základnej zostave tímu z NHL. 

Príprava mu vyšla nadmieru. V štyroch zápasoch pozbieral dva góly a dve asistencie a bol najproduktívnejším Slovákom. Splnil, čo si zaumienil - že v kempe dokáže, že už má na to hrať v najlepšej lige sveta. 

O to väčšie bolo sklamanie, keď klub oznámil, že vo finálnej zostave nefiguruje. Tím opustil ako posledný vyškrtnutý hráč. 

Reakcie sú zmiešané. Hoci môže Nemec pociťovať krivdu, preradenie do AHL nemusí byť najhoršia správa. Existuje niekoľko dôvodov, prečo sa to napokon stalo.

Naznačovali to už skôr 

Pred štartom prípravného kempu boli šance Nemca na NHL omnoho nižšie ako po ňom. Naznačovali to experti a ich analýzy a v podobnom duchu sa začiatkom septembra vyjadril aj generálny manažér Tom Fitzgerald. 

“Nemusíme ho uponáhľať. Počul som, že príde odhodlaný vybojovať si miesto v tíme a také nastavenie od neho chcem. Chcem vidieť, ako rastie a ako sa vyvíja,” povedal. 

“Toto je preňho veľmi významné leto. Keď počas neho naberie silu, pomôže mu to stať sa najlepším hráčom, akým môže byť. Ale nezabúdajme, že má iba 19 rokov. Ako na tom bude, keď bude mať 22 či 25? Už teraz sa na to tešíme.”

Fitzgerald akoby fanúšikov dopredu pripravoval na to, čo sa stane. Vedenie chce zjavne udržiavať Nemcovu pozíciu v racionálnej rovine a nenechá sa obalamutiť eufóriou, ktorú na svoj vek veľmi vyspelou hrou spôsobil. 

“Od Nemca máme tie najvyššie očakávania,” pokračoval manažér v podcaste Spittin´ Chiclets. “Ale potrebujem, aby sa už teraz dostal do prvého tímu? To nepotrebujem. No ak svojou hrou v kempe dokáže, že si zaslúži zostať hore, bude to pre nás príjemná komplikácia.” 

Vek nie je len číslo 

Po konci prípravného kempu, krátko pred definitívou, sa na jeho adresu vyjadril aj tréner Lindy Ruff. Vtedy ešte nepovedal nič definitívne a snažil sa vyznieť tajomne, ale z jeho slov vyplynulo, že ho plánujú preradiť na farmu. 

Dôvodom nie je jeho hra. Podľa mnohých patril k najlepším obrancom v kempe “diablov”. Skôr ide o jeho vek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Po famóznej príprave veľká krivda? Päť dôvodov, prečo Nemca poslali na farmu