Šimon Nemec chce na MS ukázať, že už je pripravený na NHL

Šimon Nemec sa pridal na MS v hokeji 2023 k slovenskej reprezentácii pred zápasom s Kanadou.
Šimon Nemec sa pridal na MS v hokeji 2023 k slovenskej reprezentácii pred zápasom s Kanadou. (Autor: TASR)
SITA|17. máj 2023 o 16:54

Slovenský obranca sa stal prvým Slovákom, ktorý hrá na tretích seniorských MS ešte ako tínedžer.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec prvým zápasom v drese Slovenska na MS vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige stanovil nový národný rekord s tromi účasťami na seniorských MS pred 20. narodeninami.

V dueli B-skupiny proti Kanaďanom nebodoval, no svojím výkonom prispel k zisku bodu za prehru 2:3 po samostatných nájazdoch. Na turnaji chce ukázať, že si zaslúži šancu hrať v zámorskej NHL už v budúcej sezóne.

"Myslím si, že je to skvelé. Ten rekord pre mňa veľa znamená a je to skvelý pocit. Vždy je pre mňa potešenie hrať za Slovensko. Craig Ramsay je skvelý tréner a jeho asistenti sú skvelí ľudia," povedal Šimon Nemec podľa oficiálneho webu profiligy.

Chcem hrávať so svojimi kamarátmi. Je úžasné hrať v reprezentácii aj preto, lebo vás počas zápasov podporujú fanúšikovia. Je to neskutočné. Vždy, keď som zdravý a cítim sa dobre, prídem na šampionát," dodal 19-ročný Nemec.

Na premiérových MS 2021 si pripísal asistenciu v piatich zápasoch, vlani zaznamenal gól a päť prihrávok v ôsmich dueloch.

Dvojka draftu neodohrala jediný zápas v NHL

Druhý hráč minuloročného draftu nováčikov do NHL nedostal v tejto sezóne šancu zahrať si za tím New Jersey Devils, no výkonmi na majstrovstvách sveta sa k tomu chce priblížiť.

Šimon Nemec v ročníku 2022/2023 pôsobil v záložnom tíme "diablov" Utica Comets v nižšej AHL.

Vo svojej prvej sezóne v zámorí odohral 65 duelov základnej časti AHL so ziskom 34 bodov (12+22), pričom vytvoril nový historický rekord súťaže v počte bodov obrancu do 19 rokov.

V šiestich zápasoch play-off strelil jeden gól a na tri prihral. Podľa jeho slov mu pôsobenie v lige pomohlo.

Nemec: "Som pripravený na NHL"

"Chcem len hrať hokej a sústrediť sa na seba. Nezaoberám sa rekordmi, aj keď sú skvelé. Myslím si, že na MS môžem ukázať, že som pripravený na NHL v zápasoch proti hráčom z tejto súťaže, ktorá je naozaj náročná," vyhlásil rodák z Liptovského Mikuláša.

"Počas celej sezóny sme sa sústreďovali na bránenie. Myslím si, že som sa v tomto smere zlepšil a celkovo som výrazne zlepšil svoju hru. V NHL je to však iné. Prídem do tréningového kempu a pokúsim sa vybojovať si miesto v prvom tíme," uviedol bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Šimon Nemec chce na MS ukázať, že už je pripravený na NHL