Vyhrá rekordér alebo nová tvár? Poznáme finalistov boja o najlepšie brániaceho útočníka

Patrice Bergeron.
Patrice Bergeron. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|3. máj 2023 o 07:55

Najlepším defenzívnym útočníkom NHL bol už päťkrát Patrice Bergeron.

NEW YORK. Patrice Bergeron, Mitch Marner a Nico Hischier boli nominovaní na Selke Trophy. Individuálne ocenenie sa každý rok udeľuje najlepšie brániacemu útočníkovi v NHL.

Bergeron cenu vyhral už päťkrát, vďaka čomu je historickým rekordérom. Naposledy sa stal víťazom pred rokom. Ide o jeho dvanástu nomináciu za sebou.

Kapitán Bostonu Bruins pozbieral v uplynulej základnej časti 58 (27+31) bodov v 78 zápasoch. K tomu pridal 35 plusových bodov. S ním na ľade "medvedi" dominovali.

Medzi najdominantnejších útočníkov patril podľa analytických štatistík aj kapitán New Jersey Nico Hischier. Švajčiar bol s 80 bodmi druhým najproduktívnejším hráčom Devils a spomedzi útočníkov trávil najviac času v hre v oslabení.

Trofej ešte nikdy nevyhral a podobne je na tom aj tretí nominovaný Mitch Marner. Ten by sa v prípade zisku ceny stal prvým krídelníkom od roku 2003, keď si ju odniesol Jere Lehtinen.

Marnerov defenzívny prínos spočíval predovšetkým v ziskoch pukov. V základnej časti túto štatistiku ovládol s počtom 104 a pred druhým Brandonom Hagelom mal náskok dvanástich ziskov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vyhrá rekordér alebo nová tvár? Poznáme finalistov boja o najlepšie brániaceho útočníka